Pilotul Marian Cojocaru, colonizat cu germeni de spital la Bagdasar Arseni a vorbit, pentru prima data, intr-o conferinta de presa, despre accidentul din 10 iulie in urma caruia el a stat in coma aproape o saptamana, iar pasagerul sau, chitaristul trupei The Rock a murit. Cojocaru a povestit ca, la spitalul Bagdasar Arseni, nu a primit un tratament adecvat infectiilor contractate acolo, i-a fost intrerupt tratamentul cu antibiotice si a fost intarziata nejustificat interventia chirurgicala riscand sa nu mai poata merge, scrie News.ro.

„Nu voiau sa se implice in procesul de vindecare a mea. Nu imi dadeau niciun fel de viitor, sa-mi zica «vei merge, poti fi operat». Nu mi s-a spus nimic. Am stat inca trei saptamani in plus dupa ce am redevenit constient. Nu mi s-a intamplat nimic. Eram amagit ca o sa plec la Viena”, a povestit Marian Cojocaru despre experienta sa din spitalul Bagdasar Arseni din Capitala unde a fost internat imediat dupa accidentul de paramotor de la Comana.

Marian Cojocaru a fost externat pe propria raspundere de la Bagdasar Arseni si transferat la Brain Institute, centrul specializat in neurochirurgie, unde a fost operat pe 5 august. ”Dupa operatie au inceput sa apara semne bune. Pur si simplu a fost un miracol pentru mine. M-am nascut inca o data. Multumesc din suflet intregii echipe care a participat la aceasta interventie chirurgicala. E mare lucru sa dai incredere unui om care e undeva jos, jos de tot, fara niciun fel de speranta. Nu poti sa spui in cuvinte treaba asta”, a mai spus Cojocaru.

Medicii de la Brain Institute au aratat ca, din cauza infectiilor cu care Cojocaru a fost internat, a fost nevoie de masuri de preventie suplimentare, astfel incat sa nu se produca o contaminare. Medicul mai spune ca va urma o lunga perioada de recuperare care se va intinde pe intreaga viata, iar urmatorul an va fi unul destul de incarcat in sedinte de kineto terapie si terapie fizica.

Pilotul Marian Cojocaru inca nu poate merge, insa a inceput sa faca unele miscari cu piciorul drept si sa aiba capacitate senzoriala la piciorul stang. El urmeaza sa fie externat joi si sa ajunga la Baile Felix unde va incepe procedurile de recuperare, potrivit familiei.

Spitalul Bagdasar Arseni a sustinut ca infectiile cu care a fost diagnosticat pilotul ar proveni din apa lacului in care acesta a cazut cu paramotorul. Informatia a fost dezmintita in urma unui control al Ministerului Sanatatii, Oficialii ministerului au precizat ca informatiile transmise de spital sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat “vin din partea unui spital clinic cu predare care cuprinde nu mai putin de sase centre de referinta la nivel national”.

Ministerul Sanatatii este ferm convins ca Romania are nevoie de o schimbare de atitudine in ceea ce priveste recunoasterea si raportarea infectiilor nosocomiale. Un spital este un mediu de risc oriunde in lume in ceea ce priveste aceste infectii. Asa ca singura atitudine corecta este aceea ce recunoastere, de asumare si de lucru activ pentru controlul acestui fenomen. Fara o dimensiune reala a incidentei infectiilor nosocomiale in spitalele romanesti nu se poate formula nicio procedura eficienta”, a precizat sursa citata.

In urma controlului, inspectorii sanitari au dispus supravegherea si investigarea bacteriologica a tuturor pacientilor din salonul de politrauma, inclusiv izolarea acestora pana la parasirea sectiei ATI 1, reinstruirea personalului auxiliar care efectueaza operatiunile de curatenie si dezinfectie, intensificarea operatiunilor de igienizare si dezinfectare si asigurarea de dispensere pentru igiena si dezinfectia mainilor la toate lavoarele din sectii.

Societatea care asigura serviciile externalizate de curatenie a fost amendata cu 5.000 de lei. In accidentul care a avut loc pe 10 iulie si-a pierdut viata pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formatie tribut AC/DC. Cetatean rus rezident in Bucuresti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului si a incercat sa il resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o ora de la prabusirea paramotorului pilotat de seful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri