Primul pas in dezvoltarea unei afaceri l-a facut in decembrie 1995, cand a decis sa puna bazele unei companii de leasing. \"La momentul respectiv nu existau decat foarte putine companii de leasing infiintate in Romania, practic am fost printre primii\", isi aminteste Ioana Teodorescu, fondatoarea companiei International Leasing.
Cu toate ca nu exista o legislatie care sa reglementeze acest sistem de finantare, Ioana Teodorescu a considerat ca poate fi un domeniu de succes si a hotarat sa investeasca in acest nou business care aparuse pe piata. Dovada ca nu s-a inselat sunt cifrele care vorbesc despre compania pe care o conduce Ioana Teodorescu. Ultima cifra de afaceri a fost de peste 880 de miliarde de lei, iar profitul inregistrat s-a ridicat la aproximativ 20 de miliarde de lei.

In prezent, compania International Leasing este cea mai longeviva companie de leasing din Romania, iar in decembrie va implini 10 ani de activitate.

"Despre leasing am auzit si invatat destul de mult in facultate. Am estimat ca poate fi un segment cu o dezvoltare spectaculoasa in perioada de reconstructie a economiei romanesti, de dupa Revolutie. Companiile mici sau mari vor avea nevoie intotdeauna nevoie de parteneri care sa le finanteze proiectele de dezvoltare. Asa mi-a venit ideea, restul e deja istorie", spune Ioana Teodorescu.

Fondatoarea companiei International Leasing a absolvit Facultatea de Relatii Publice Internationale din cadrul ASE si detine un MBA absolvit la Universite Libre de Bruxelles, Solvay Business School. Compania unde Ioana Teodorescu detine peste 70 la suta din actiuni, este singura companie de leasing ale carei actiuni sunt cotate pe piata RASDAQ.

Avand un spirit intreprinzator, Ioana Teodorescu a cautat sa-si dezvolte cat mai mult ideile de afaceri. Astfel, alaturi de firma International Leasing a mai infiintat o companie de distributie de autovehicule Peugeot pentru judetele Bacau, Neamt si Buzau si comercializeaza in judetul Iasi masinile KIA. De asemenea, in viitorul apropiat Ioana Teodorescu va deschide si un service auto in Bucuresti. Fondatoarea companiei International Leasing spune ca pe langa aceste afaceri a construit si o gradinita si o scoala generala, care azi sunt dintre cele mai prestigioase centre educationale din Capitala.

Despre banii pe care ii castiga spune ca in general sunt reinvestiti in afacerile pe care le detine, insa ii place sa calatoresca si este o mare admiratoare de pictura.

La momentul actual, in toate companiile grupului International Leasing isi desfasoara activitatea peste 200 de angajati, cu o medie de varsta ce nu depaseste 35 ani. Ingredientele retetei de success in cazul Ioanei Teodorescu au fost: foarte multa munca si pasiune. De altfel, acestea au fost si calitatile care au ajutat-o pe fondatoarea companiei International Leasing sa reuseasca in business. "Aceste calitati ar trebui sa le aiba orice om de afaceri care vrea sa aiba succes", completeaza Ioana Teodorescu.

Una din cele mai importante invatataminte pe care le-a tras Ioana Teodorescu din afaceri a fost ca nu toti cei care-ti sunt aproape la un moment, iti vor neaparat si binele in afaceri. Mai mult, de cand este in business a invatat ca nu e suficient sa muncesti, sa ai idei, sa vrei sa le pui in practica, daca nu esti sprijinit de un cadru legislativ stabil si de un mediu de afaceri profesionist. Pentru cei care vor sa inceapa acum o afacere, Ioana Teodorescu ii sfatuieste sa se gandeasca de doua ori si sa taie o singura data.

Daca nu ar fi pornit pe acest drum, crede ca ar fi facut cu aceeasi placere o cariera in avocatura. Cele mai importante pasiuni din viata Ioanei Teodorescu sunt cei doi copii si, bineinteles, familia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri