24 Octombrie 2013 in Turism

Noul proprietar Blue Air vrea sa cumpere doua aeronave si tinteste 1,5 milioane de pasageri in 2014


Noul proprietar Blue Air vrea sa cumpere doua aeronave si tinteste 1,5 milioane de pasageri in 2014

Blue Air - Airline Management Solutions, care a preluat in luna mai fondul comercial si aeronavele operate de Blue Air, intentioneaza sa extinda flota prin cumpararea a doua avioane si estimeaza ca va transporta 1,5 milioane pasageri in 2014, in crestere cu 200.000 fata de proiectia pentru acest an, relateaza agentia Mediafax.

"Pentru anul viitor estimam 1,5 milioane de pasageri transportati, consolidarea destinatiilor europene existente fiind principalul obiectiv al companiei. Tot anul viitor flota se va mari cu inca doua aeronave, iar Blue Air va opera zboruri cu un numar total de 8 aeronave. Pentru prima data in istoria companiei, doua dintre aceste aeronave vor fi in proprietatea Blue Air, restul de 6 urmand sa fie operate in regim de leasing operational", se arata intr-un comunicat al Blue Air - Airline Management Solutions.
Cresterea numarului de aeronave va permite companiei reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate cu agentiile de turism, si cresterea numarului de locuri de munca.
Compania a primit in luna august licenta de operator aerian, Autoritatea Aeronautica Civila Romana suspendand in acelasi timp licenta Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenta Blue Air - Airline Management Solutions este valabila pana in data de 19 august 2014.
"Anul 2013 a fost unul foarte dificil pentru companie, insa rezultatele incep sa apara. Am inregistrat deja o crestere a vanzarilor de peste 10% fata de cifrele bugetate. Tranzactia de preluare a activitatii comerciale Blue Air a fost incheiata, iar toti angajatii aferenti au fost preluati. Conducerea executiva este asigurata de aceeasi echipa de directori executivi. In prezent, compania Blue Air are un numar de aproximativ 450 de angajati", se spune in comunicat.
La inceputul lunii octombrie, compania a semnat un parteneriat cu Hahn Air, prin care agentiile din peste 190 de tari pot vinde biletele Blue Air - Airline Management Solutions, compania devenind totodata partener interline cu peste 250 de alte companii aeriene.
Compania opereaza 25 rute europene si estimeaza ca va incheia acest an cu 1,3 milioane pasageri transportati.
Firma Airline Management Solutions, infiintata in aprilie de patru actionari romani, a preluat la finele lunii mai fondul de comert al Blue Air, companie controlata de omul de afaceri Nelu Iordache.

Recomandare Manescu: CA al Tarom va analiza saptamana viitoare numirea a doi administratori si mandatul CEO-ului
Citeste si

mai multe articole din Turism