CFR Calatori a pus in circulatie un vagon special dedicat transportului de biciclete si/sau schiuri, un bilet Bucuresti-Brasov avand un pret de 60 de lei de persoana.

Vagonul Bistro-Bicicleta-Schi (vagonul BBS) este un proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu: 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru calatori si cu un spatiu bar-bistro.

Un bilet dus-intors pentru o bicicleta si un pasager dintr-un grup de 20 persoane:

  • Bucuresti – Brasov va costa 60 lei;
  • Bucuresti – Constanta va costa 120 lei.

Citeste si Harta partiilor de schi: unde gasesti cele mai mici preturi pentru skipass-uri in Romania.

In 2016, CFR Calatori a vandut un numar de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. Oferta tarifara este flexibila si va fi calculata pe fiecare solicitare in parte.

In prezent, parcul activ al CFR Calatori dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete / vagon.

"In functie de felul in care va fi primit acest proiect pilot si de numarul solicitarilor din perioada urmatoare, luam in calcul extinderea lui”, a declarat Iosif Szentes, director general CFR Calatori.

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor sa calatoreasca pe diferite rute cu trenul, transportand in acelasi timp si echipamentul sportiv, in baza unei solicitari trimise cu cel 5 zile inainte de efectuarea calatoriei.

Pe parcursul anului, managementul CFR Calatori a avut o serie de intalniri cu mai multe grupuri si organizatii de bicilisti, cu scopul de a identifica solutii potrivite pentru transportul bicicletelor cu trenul, dar si pentru stabilirea unui circuit de solutionare a cererilor tot mai numeroase pentru grupurile organizate, formate din cel putin 15 biciclisti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri