Compania italiana low-cost MyAir are datorii din 2008 de circa 1,3 milioane euro la Aeroportul Baneasa, reprezentand taxele si serviciile aeroportuare, a declarat directorul general al aeroportului, George Mihalcea, citat de NewsIn.
"My Air a acumulat datorii inca din 2008 catre Aeroportul Baneasa. Datoriile adunate in 2008 sunt in valoare de 700.000 de euro, iar de la inceputul anului 2009 si pana in prezent nu au fost platite taxele si serviciile aeroportuare in valoare de 600.000 de euro. In total, compania italiana low-cost datoreaza aeroportului circa 1,3 milioane euro" a spus George Mihalcea.

Acesta a precizat ca este greu de crezut ca problema datoriilor va putea fi rezolvata, mai ales ca nu este singura companie low-cost care are datorii catre Aeroportul Baneasa.

"Incerc sa gestionez o situatie la care nu trebuia sa se ajunga. Este greu de spus ca problema datoriilor va putea fi rezolvata tinand cont de precedentele datorii ale altor operatori aerieni low-cost. Ultimul caz este Sky Europe care a intrat in faliment si a acumulat taxe si servicii de operare la Aeroportul Baneasa de aproximativ 500.000 de euro", a precizat Mihalcea.

Directorul general al Aeroportului Baneasa a mai spus ca maine se va intalni cu reprezentantii unei casei de avocatura, care reprezinta aeroportul in litigiile cu operatorii aerieni si se va decide ce este de facut mai departe pentru recuperarea datoriilor.

MyAir are interzis la zbor


Autoritatea Aviatiei Civile Italiene (ENAC) a anuntat ieri suspendarea licentei de zbor pentru compania italiana low-cost MyAir, care opereaza curse si spre Romania, ca urmare a nerespectarii angajamentelor asumate in ceea ce priveste restructurarea sa financiara, potrivit AFP.
Suspendarea licentei de zbor, pe o durata neprecizata, intra in vigoare incepand de vineri "de la ora 0 si 1 minut", ora locala.

ENAC informeaza intr-un comunicat ca "a emis un decret de urgenta prin care revoca licenta provizorie care i-a fost acordata temporar la 25 iunie".

In afara a 15 orase italiene, MyAir, creata in 2004, opereaza curse catre 15 destinatii internationale, inclusiv Romania.

Omul de afaceri Nelu Iordache a declarat ca toti pasagerii care au facut rezervari pentru compania MyAir din si spre Italia vor fi preluati de compania Blue Air, trebuie doar sa prezinte biletete si sa plateasca taxele aeroportuare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri