Ministerul Transporturilor a depus o cerere la Comisia Europeana pentru obtinerea unei finantari de 150 milioane euro, prin Programul Operational Sectorial de Transport, pentru proiecte de infrastructura privind siguranta circulatiei pentru aeroporturile cu trafic de sub un milion de pasageri pe an.
"Am depus la Comisia Europeana o cerere pentru o schema de finantare din Programul Operational Sectorial de Transport (POST) pentru proiectele care tin de siguranta circulatiei, cum ar fi reabilitarea pistelor si a platformelor", a declarat directorul general al Directiei de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Catalin Radu, potrivit Mediafax.

Pentru a obtine finantare, aeroporturile trebuie sa depuna proiecte a caror valoare sa nu depaseasca 40 milioane de euro.

"Majoritatea aeroporturilor au deja proiectele, iar noi am elaborat Ghidul Solicitantului, care este acum in varianta de draft. Daca valoarea totala a proiectelor eligibile va depasi 150 de milioane de euro, vom incerca sa suplimentam fondurile de la alte proiecte din POST unde exista surse necheltuite", a spus Radu.

El a adaugat ca saptamana viitoare se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, iar in cateva saptamani va veni si raspunsul Comisiei.

"Sunt primele proiecte din sectorul aviatic cu finantare de la Uniunea Europeana. Pana acum prioritare au fost proiectele pentru drumuri si calea ferata. Noi incercam sa obtinem o finantare de 100% a proiectelor, in caz contrar va trebui sa asiguram o cofinantare", a mai spus Radu.

In Romania exista 16 aeroporturi, din care patru sunt in subordinea Ministerului Transporturilor. Din cele 16 aeroporturi doar Otopeni si Baneasa inregistreaza un trafic de peste un milion de pasageri pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri