Executive MBA ASEBUSS/ KSU

Executive MBA ASEBUSS/ KSUDurata: 2 ani

Taxa:
18.000 de euro

Cui se adreseaza:
Programul Executive MBA ASEBUSS/ KSU se adreseaza managerilor cu o experienta de minim 3 ani intr-o asemenea pozitie, care isi doresc sa avanseze pe o functie de top management, fiind singurul MBA de acest tip din Romania.

Profesori :
Majoritatea profesorilor provin din mediul academic si au urmat studii de specialitate la universtitati din strainatate.

Programul Executive MBA ASEBUSS/ KSU se axeaza pe domeniile de finante, management si marketing.

Beneficii:
Programul lansat de Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano- Americana in parteneriat cu Kennesaw State University (KSU) ofera in primul rand cursantilor posibilitatea de a lucra in echipe mixte.

Un alt beneficiu obtinut de un manager care a urmat cursurile unui Executive MBA este acela ca poate deveni la randul sau intreprinzator, in afara companiei, incepand o afacere pe cont propriu si in acest sens contactele facute de-a lungul programului sunt extrem de importante. De asemenea, el poate fi intraprenor si identifica noi directii in cadrul companiei in care activeaza, reusind sa creeze noi departamente. Totodata, datorita cunostintelor dobandite, orice absolvent se poate muta cu usurinta dintr-un domeniu intr-altul.

MBA Romano Canadian

Durata: 2 ani

Taxa:
10.000 de euro.

Cui se adreseaza: Programul MBA Romano-Canadian, intitulat „In-Action” se adreseaza managerilor si antreprenorilor din Romania cu o experienta de business de minim 3 ani.

Candidatilor li se solicita, in afara de absolvirea unei institutii de invatamant superior, sa posede bune abilitati de comunicare in limba engleza dar si aptitudini cantitative verificate printr-un test de tip GMAT (Graduate Management Admission Test). Candidatii vor face si dovada experientei acumulate, a realizarilor obtinute prin scrisori de recomandare din partea managerilor sau a partenerilor de afaceri.

Profesori: Profesorii provin preponderent din mediul academic, dar si din cel practic. Programul MBA Romano – Canadian se axeaza mai ales pe domeniile de marketing, finante si antreprenoriat.

Beneficii: Cursantii au posibilitatea de a-si crea o baza solida de networking pentru viitor, de a-si impartasi experientele profesionale dar si de a invata si aplica teoriile manageriale. Managerii si antreprenorii inscrisi la MBA-ul Romano - Canadian isi desfasoara activitatea in mediul de business romanesc, avand posibilitatea de a aplica cu rapiditate know-how-ul obtinut in timpul cursurilor si in activitatea lor de zi cu zi.

Conform statisticilor, in cazul absolventilor programului MBA rata de angajare este de 30% in primele luni.

Programul Master of Business Administration (MBA) romano – canadian este organizat de Bucharest School of Management (BSM) in parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, pe baza baza unui acord intraguvernamental intre Romania si Canada.

CEU Business School MBA

CEU Business School MBADurata: 2 ani.

Cursantii au insa posibilitatea de a-si termina studiile si in 10 luni urmand cursurile intensive de la Universtitatea din Budapesta.

Taxa: 18.600 de euro.

Taxa poate fi achitata in doua transe. Exista de asemenea discount-uri de aproape 6.000 de euro. Cea mai mare reducere este de 50% si se acorda concurentilor care obtin un scor de peste 700 de puncte la testele GMAT.

Cui se adreseaza: Programul MBA oferit de CEU Business School Romania se adreseaza atat managerilor cu experienta in domeniu cat si studentilor, si se axeaza cel mai mult pe domeniul finantelor si al marketingului.

Profesori: Majoritatea profesorilor sunt de origine straina si vin din mediul practic, avand legaturi academice sau de afaceri in continentul european. Sunt persoane care au aplicat teoria pe care o predau studentilor, sau o aplica in continuare. CEU Business School Romania beneficiaza astfel atat de profesori care vin din mediul academic, cat si din cel practic.

Beneficii: „Pornind de la premisa ca managerii de astazi nu mai sunt acei manageri clasici, cei expatriati, ci manageri transnationali, care merg foarte usor dintr-o zona intr-alta si care incearca sa se orienteze la fata locului si sa surprinda aspectele sociale, economice, politice, si sa vina cu o experienta de business astfel incat sa se integreze foarte rapid in mediul pe care l-au gasit acolo, CEU Business School isi propune sa formeze manageri care sunt capabili sa aiba o vedere 360 de grade, si care pot trece usor atat dintr-o organizatie in alta, cat si de la o tara la alta”, sustine Robert Zanescu, Director of Operations, CEU Business School Romania.

Master of Business Administration (MBA) OUBS

Durata: 2 ani si 5 luni

Taxa: 15.000 – 17.000 euro

Cui se adreseaza: Programul se adreseaza managerilor cu diverse nivele de pregatire. Pentru a putea fi admisi in prima etapa a programului candidatii trebuie sa aiba minim 25 de ani, studii superioare si experienta manageriala de minim 3 ani. Cunoasterea la nivel avansat a limbii engleze este obligatorie.

Pentru cei care doresc sa se inscrie la program, dar nu indeplinesc aceste conditii, o alta cale de acces o reprezinta absolvirea Certificatului Profesional in Management, program cu o durata de 1 an.

Profesori:
OU Business School este recunoscuta pentru calitatea materialelor de curs, capacitatea inovativa si nivelul ridicat de calificare a personalului academic si al tutorilor, care sunt practicieni, cu o bogata experienta profesionala. Programul se bazeaza pe trei elemente: studiul individual pe baza materialelor de curs oferite, asistenta tutorilor pe intreg parcursul programului si interactiunea cu ceilalti studenti.

Beneficii: Cursurile sunt elaborate in sistemul educational la distanta, astfel incat cursantii nu isi intrerup activitatea profesionala, putand lucra si invata in acelasi timp, fiind astfel capabili sa puna in aplicare cunostintele acumulate.

Absolventii programului vor primi o tripla acreditare validata de AMBA (Association of Masters of Business Administration), EFMD (European Foundation for Management Development) si AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business din SUA). Odata intrati in program, studentii devin parte a unei retele nationale si internationale de manageri de top, putand schimba opinii si experienta cu ceilalti colegi din Romania si din cele 31 de tari din lume in care Open University Business School are studenti.

Programul de MBA al Universitatii The Open University Business School (OUBS) din Marea Britanie, oferit in Romania prin intermediul partenerului sau CODECS.

DeSales University MBA

DeSales University MBADurata: 18 – 48 luni.

Durata programului este flexibila, astfel incat cursantii, in fuctie de timpul pe care il au la dispozitie, pot finaliza MBA-ul in 18 luni.

Taxa: 15.600 Euro

Taxa nu include suma platita pentru procurarea manualelor, iar plata se efectueaza pentru fiecare curs in parte, 1.300 euro/curs.

Cursantii care demonstreaza ca au o prestatie academica buna si realizari profesionale deosebite pot obtine burse de studii acordate de Universitatea DeSales din Statele Unite. De asemenea, companiile care trimit mai multi angajati pentru a urma programul pot obtine discounturi.

Cui se adreseaza: Programul MBA se adreseaza managerilor cu o experienta de minimum 2 ani si este specializat in Project Management, avand o arie de aplicabilitate extinsa. Toate cursurile sunt sustinute in limba engleza, ceea ce presupune ca fiecare candidat sa aiba un nivel avansat de cunoastere al acestei limbi.

Profesori: Majoritatea profesorilor detin functii de conducere in cadrul unor mari companii americane avand totodata si o pregatire academica de exceptie.

Beneficii: Cursantii MBA DeSales University provin din diverse sectoare economice, putand fi manageri, avocati, medici, ingineri astfel incat acestia beneficiaza nu numai de experienta corporatista a profesorilor americani cat si de propriile experiente profesionale.

Candidatii se pot inscrie in programul MBA la oricare din cele 4 sesiuni care incep in ianuarie, aprilie, iunie si septembrie, iar diploma obtinuta este acordata de Universitatea DeSales din Statele Unite.

Programul DeSales University MBA se desfasoara in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana.

Fine University of Wales MBA

Fine University of Wales MBADurata: 2 ani

Taxa: 10. 000 de euro

Suma include taxa de inscriere, de examinare, manualele cat si mesele asigurate pe perioada predarii.

Discounturile sunt acordate in functie de numarul de cursanti pe care il trimite fiecare companie.

Cui se adreseaza: Programul Fine University of Wales MBA se adreseaza managerilor cu experienta in domeniu. Totusi un procent de 20% al cursantilor este format din studenti care nu ocupa o pozitie manageriala.

Fine University of Wales MBA pune accent pe domeniile de Business Administration, Finance, Marketing si HRM.

Profesori: Corpul profesoral este format din cadre didactice din Romania, Marea Britanie si America, provenind din mediul academic, dar si cu o bogata experienta profesionala.

Beneficii: Cursantii beneficiaza de experienta profesorilor, au posibilitatea de a lucra in grupuri de studii mici reusind sa aprofundeze mai bine problemele discutate. Studentii au acces la libraria universitatii, la cea din cadrul British Council cat si la libraria din Marea Britanie pe baza numarului de inregistrare.

Diploma obtinuta la absolvirea programului este acordata de University of Wales.

Programul Professional MBA este organizat de Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) in parteneriat cu University of Wales.

Tiffin University MBA

Tiffin University MBADurata: 21 luni

Taxa: 14.715

Suma include costul taxei anuale de scolarizare precum si materiale tiparite pentru fiecare curs, cu exceptia manualelor, suportul electronic al cursurilor, precum si mesele pe perioada desfasurarii cursurilor.

Pentru cursantii care achita taxa integral se acorda o reducere de 10%, respectiv 7% pentru cei care platesc in doua transe.

Pentru studentii din Timisoara valoarea cursului se ridica la 12.780 de euro.

Cui se adreseaza: Tiffin University MBA se adreseaza managerilor cu experienta in domeniu, fiind structurat dupa modelul cohortei oferind cursantilor posibilitatea de a interactiona cu colegii si de a-si dezvolta in acest fel aptitudinile de lucru in echipa.

Programul pune accent mai ales pe domeniile de finance si management.

Profesori: Majoritatea profesorilor provin din mediul academic american si detin o bogata experienta in management, marketing, finance, strategie cat si tehnologie informationala.

Beneficii: Impartirea pe module reprezinta un avantaj pentru managerii cu un program incarcat, cat si pentru managerii din organizatii profit si non profit.

Evaluarea cursantilor se realizeaza pe durata cursului astfel incat la sfarsit nu exista un examen final, evaluarea fiind in acest fel continua. Studentii au posibilitatea de a urma cursurile atat la Bucuresti cat si la Timisoara. La sfarsitul fiecarui modul, absolventii vor primi o diploma.

Diploma MBA din partea Universitatii Tiffin este acordata doar la absolvirea celor 9 module, iar diploma de la Universitatea din Bucuresti este eliberata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Programul Tiffin MBA este realizat de Universitatea Tiffin din Statele Unite ale Americii, în colaborare cu Universitatea din Bucuresti.