Pe langa pleiada de tablete, device-uri, telefoane similare, sunt si cateva exceptii unde echipe R&D au avut si au de lucru din plin. Mashable.com a incercat sa sintetizeze informatii despre cele mai inovatoare 5 produse tehnologice ale anului 2012.

Google Glass

Google GlassDaca este un gadget care arata ca ceva din viitor, este vorba de Google Glass. Inca asteptam produsul final dar compania americana a facut progrese remarcabile in dezvoltarea si testarea computerului purtabil. Prin intermediul ochelarilor vei putea avea acces instantaneu la Google Maps, informatii despre strazi, magazine, monumente dar si pagini de pe Web.

AR.Drone 2.0

AR.Drone 2.0Supravegherea face parte din viata. Camerele ne inconjoara peste tot si drone patruleaza cerurile in “zone fierbinti” pe glob. Daca te intrebi cum este sa fii de partea cealalta a camerei, AR.Drone a companiei Parrot plaseaza oamenii de rand in scaunul soferilor si poti vedea perfect imagini pe iPad. Drona poate zbura la cateva sute de metri deasupra solului, cu o precizie deosebita, putand fi controlata tot de pe gadgetul Apple. Poti de asemenea inregistra tot ce vezi pe ecran.

Microsoft Surface

Microsoft SurfaceMicrosoft nu numai ca a inovat in 2012, dar a si surprins. Tableta ruleaza noul sistem de operare ARM si este construita integral de Microsoft. Desi nu este perfecta, are cateva elemente unice care au evidentiat acest an gigantul Microsoft.

Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note IISunt telefoane mari, si apoi sunt telefoane MARI. La 5,55 inci, Samsung Galaxy Note II se incadreaza perfect in a doua categorie de produse. Pe langa display-ul de mari dimensiuni, luminos, telefonul include si un stylus care este, efectiv, “casatorit” cu device-ul. Nu doar ca ecranul simte atingerile dar stie si cand stylusul este deasupra lui. Tehnologia se numeste Airview si este o premiera pentru un device de o asemenea marime. Fara sa atingi ecranul, device-ul recunoaste miscarile stylusului.

Lytro

LytroLytro, camera care iti aduce aminte de souvenirurile pe care le capatai la gradinile zoologice cu o singura imagine, este un aparat foto special cu un element foarte special. Design-ul permite realizarea de fotografii foarte bune fara sa fii interesat de focus – informatiile sunt extrem de clare pe toata imaginea si pe Internet atat tu cat si ceilalti privitori pot accesa detalii inedite.