Cate canale vor contine abonamentele?

Cate canale vor contine abonamentele?Operatorul va oferi trei pachete de abonament, pachetul premium incluzand 100 de programe, dintre care peste 40 de inalta definitie (HD), aceasta fiind si oferta cu cele mai multe canale HD de pe piata locala.

Practic exista trei tipuri de abonamente:

Local HD: contine 36 de canale, dintre care 6 HD
World HD: include 65 de canale, dintre care 19 sunt HD
Universe HD: 95 de canale, dintre care 37 sunt HD.

Pentru a avea acces la 100 de canale, dintre care 42 HD, clientii trebuie sa isi activeze optiunea SuperNights HD, aceasta incluzand cinci canale de inalta definitie pentru adulti.

Cat costa sa te abonezi la Orange TV?

Cat costa sa te abonezi la Orange TV?Preturile abonamentelor incheiate pe doi ani variaza intre 5 si 12 euro pe luna (cu TVA), iar pentru clientii Orange se aplica discounturi de 20%, respectiv 30%, in functie de cate SIM-uri Orange are respectivul utilizator.

De asemenea, optiunea SuperNights HD, care include cinci canale HD pentru adulti, costa 2,5 euro.












Pentru a putea folosi serviciul Orange TV, clientii au nevoie de un receiver HD, card TV si kit de antena, taxa pentru inchirierea acestora fiind de 3 euro.

Instalarea serviciilor Orange TV costa 20 de euro, iar activarea acestora tot 20 de euro. Pentru cei care sunt deja abonati ai Orange, instalarea si activarea este gratuita.

Preturile includ TVA si sunt valabile pentru cei care se aboneaza pana la 22 septembrie 2013.

De ce lanseaza Orange servicii de televiziune si de cand vor fi disponibile?

De ce lanseaza Orange servicii de televiziune si de cand vor fi disponibile?Practic, prin intrarea pe piata de televiziune, Orange ofera telefonie fixa si mobile, internet fix si mobil si servicii de televiziune, avand astfel o oferta care mai este disponibila pe piata doar prin intermediul de RCS&RDS si Romtelecom-Cosmote, aceste doua companii facand parte din grupul grec OTE.

“Sunt mai multe motive pentru care am hotarat sa lansam servicii de televiziune. Unul dintre ele este faptul ca romanii consuma continut de televiziune de aproape doua ori mai mult decat media la nivel global. De exemplu, romanii se uita la televizor in medie 5 ore si jumatate pe zi, in timp ce la nivel mondial media este de 3 ore si 17 minute. De asemenea, romanilor le place foarte mult televiziunea HD, 80% dintre vanzarile de televizoare din ultimii doi ani fiind modele HD. Pe de alta parte, are loc o schimbare in comportamentul oamenilor care consuma televiziune”, a declarat JJean-François Fallacher, directorul general al companiei, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca daca acum 20 de ani singura metoda de a consuma televiziune era privitul la televizorul din sufragerie, acum, utilizatorii isi doresc sa aiba acces atat de pe televizorul clasic, dar si pe computer, smartphone sau tableta.

“Am lansat acest serviciu pentru ca eram siguri ca vom veni cu ceva nou pe piata”, a mai spus Fallacher.

Clientii care isi doresc sa cumpere serviciul Orange TV o pot face de astazi, 12 iunie, din intreaga retea de magazine a companiei.


Care va fi concurenta pe care o va avea Orange

Care va fi concurenta pe care o va avea OrangeOrange intra prin serviciul Orange TV pe piata televiziunii digitale prin satelit (DTH), un domeniu cu 2,19 milioane de abonati la finalul anului trecut si patru furnizori: RCS&RDS, Romtelecom, UPC si Freesat.

Numarul de abonati la servicii de televiziune prin satelit a crescut cu 2,3% anul trecut fata de 2011.

In datele furnizate catre Consiliul National al Audiovizualului, oficialii Orange au precizat ca vor 50.000 de clienti, dar nu au spus pana cand.

"Cat mai curand posibil", a afirmat Jean-François Fallacher, directorul general al companiei despre momentul in care vrea sa ajunga la 50.000 de abonati pe TV.

Pe de alta parte, intreaga piata locala de televiziune (foto) este un domeniu cu 6,03 milioane de abonati, in care principalii jucatori sunt tot RCS&RDS, Romtelecom si UPC. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de televiziune la nivel de gospodarii era de circa 85% la finalul anului trecut, aceasta fiind una dintre cele mai procente din Europa.

Numarul total al clientilor de televiziune a crescut anul trecut cu 5% fata de 2011, conform datelor publicate de ANCOM, arbitrul telecom.

Din cei peste 6 milioane de abonati de televiziune, circa 3,8 milioane sunt utilizatori de cablu, 2,19 milioane sunt abonati la servicii de televiziune digitala prin satelit-DTH, iar 37.000 de clienti receptioneaza programe prin tehnologie IP (IPTV).

Cum vrea compania sa se diferentieze?

Cum vrea compania sa se diferentieze?Printre elementele pe care Orange mizeaza pentru a se diferentia de ceilalti competitori este faptul ca ofera 42 de canale in format de inalta definitie, cel mai mare numar de pe piata romaneasca. Dintre acesta, 26 sunt canale care nu sunt disponibile si la alti operatori din Romania. Pana acum, cele mai multe posturi HD (21) era oferite de catre UPC, companie care furnizeaza totodata si continut 3D.

Un alt diferentiator este faptul ca odata cumparat un abonament, clientii vor avea acces la televiziune pe mai multe platforme.

Astfel, deocamdata serviciul Orange TV este disponibil pe televizoare obisnuite si computere (desktop si laptop), dar din septembrie canalele de televiziune vor putea fi vizionate pe smartphone-urile si tabletele care ruleaza pe sistemele de operare iOS (iPhone, iPad) si Android.