1. Panourile de energie solara

1. Panourile de energie solara

Panourile de energie solara vor fi cea mai importanta sursa de energie. Pana in anul 2025, metodele de recoltare, depozitare si de conversie a energiei solare vor fi suficient de avansate incat acestea sa devina principala sursa de energie a planetei.

Sursa foto: Instalare panou solar/Shutterstock

2. Masinile electrice

2. Masinile electrice

Compania Tesla este deja pe piata cu un astfel de model, insa pana in 2025 toate masinile traditionale vor fi inlocuite cu cele electrice. Bateriile acestora vor fi incarcate in asa fel incat sa-ti permita sa calatoresti pe rute mult mai lungi decat in mod obisnuit, fara nicio problema.

Sursa foto: Prima masina electrica din Europa/Shutterstock

3. Comunicarea Wireless

3. Comunicarea Wireless

Pana in anul 2025 comunicarea wireless va domina vietile tuturor. Casele, masinile si absolut toate aparatele vor fi conectate la wireless, iar electrozii de energie vor furniza hiperconectivitate.

Sursa foto: Wireless modern/Shutterstock

4. Teleportarea

4. Teleportarea

Cercetarile recente legate de particula Higgs Boson, cunoscuta si sub numele de "particula lui Dumnezeu", vor ajuta la crearea procesului numit teleportare. Cu aceasta particula vei putea calatorii cu vitezea luminii si implicit sa te teleportezi. Nu se stie daca proiectul va fi finalizat, dar in mod cert va fi in plan de dezvoltare.

Sursa foto: Femeie cu arma SF/Shutterstock

5. Cartografiere ADN

5. Cartografiere ADN

Cartografierea ADN va deveni norma dupa care se vor realiza analizele nanotehnologice privind materiile unicelulare. Acest lucru ar putea inlocui teoretic analizele de sange ca un mod mai precis de a detecta boli.

Sursa foto: Ilustratie digitala ADN/Shutterstock

6. Medicamentele impotriva cancerului

6. Medicamentele impotriva cancerului

Substantele chimice toxice utilizate in prezent pentru tratarea cancerului pot avea efecte secundare nocive asupra pacientilor, dar pana in 2025 medicamenetele care ajuta in lupta impotriva cancerului vor fi mult mai atent facute, ceea ce duce la efecte secundare reduse.

Sursa foto: Cercetare in laborator impotriva cancerului/Shutterstock

7. Ambalaje biodegradabile

7. Ambalaje biodegradabile

Ambalajele vor fi realizate din materiale celulozice, care seamana cu plasticul, in realitate fiind facute din plante, ceea ce la face biodegradabile si mult mai benefice pentru mediu decat pungile de plastic pe care le folosim in prezent.

Sursa foto: Ambalaj reciclabil/Shutterstock

8. Diabetul de tip 1 va fi prevenit

8. Diabetul de tip 1 va fi prevenit

O platforma de inginerie a genomului uman va face posibila modificarea genei purtatoare de boli si va preveni afectiuni precum diabetul de tip 1.

Sursa foto: Analiza la sange/Shutterstock

9. Dementa si Alzheimerul vor fi prevenite

9. Dementa si Alzheimerul vor fi prevenite

Multumita unei intelegeri mai bune a genomului uman si a mutatiilor genetice, medici si oameni de stiinta vor putea detecta si preveni boli precum dementa si Alzheimerul. Prin identificarea ADN-ului problematic, oamenii de stiinta vor putea sa produca o tehnologie reala de a lupta cu declinul biologic al capacitatii mentale.

Sursa foto: Reprezentare desen dementa/Shutterstock

10. Lipsa hranei si fluctuatiile de pret nu vor mai fi o problema

10. Lipsa hranei si fluctuatiile de pret nu vor mai fi o problema

Tehnologiiile de iluminare si imagistica vor imbunatati performanta in ceea ce priveste recolta si vor ajuta la combaterea problemelor pentru agricultura traditionala. De asemenea, recoltele modificate genetic vor putea fi crescute si in spatii interioare. Acest lucru inseamna ca factorii externi nu vor mai fi o problema pentru culturile agricole, iar preturile din magazine vor ramane constante.

Sursa foto: Masline verzi/Shutterstock