UniCredit Tiriac Bank - RBS Romania

UniCredit Tiriac Bank - RBS RomaniaCea mai proaspata tranzactie din sectorul bancar romanesc, Unicredit Tiriac Bank - RBS Romania, a fost opera societatilor de avocatura RTPR Allen & Overy si Tuca Zbarcea & Asociatii.

RTPR Allen & Overy a asistat RBS Romania in tranzactia privind vanzarea portofoliului de retail finance catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing, o tranzactie complexa, ce a implicat consultanta acordata de catre avocatii departamentelor M&A si finance & banking.

De partea cealalta, echipa de consultanti Tuca Zbarcea & Asociatii care a asistat UniCredit a inclus opt avocati specializati in drept financiar-bancar, fuziuni si achizitii, dreptul concurentei, dreptul muncii, precum si consultanti fiscali.

Piraeus Bank Grecia - Dorin Umbrarescu

Piraeus Bank Grecia - Dorin UmbrarescuCasa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat juridic Piraeus Bank Grecia in vanzarea ATE Bank Romania catre omul de afaceri Dorin Umbrarescu, in cadrul unei tranzactii de peste 10 milioane de euro.

Astfel, avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au lucrat alaturi de oficialii Piraeus Bank in tranzactia vizand vanzarea participatiei de 93,27% detinuta in ATE Bank Romania pentru suma de 10,3 milioane de euro.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de partenerii Mihai Dudoiu si Razvan Gheorghiu-Testa, carora li s-au adaugat alti avocati si consultanti fiscali, printre care Dragos Apostol, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii si Alin Chitu, Tax Partner in cadrul diviziei de fiscalitate a firmei de avocatura.


Citibank Romania - Raiffeisen Bank

Citibank Romania - Raiffeisen BankSocietatea de avocatura PeliFilip a asistat Citibank la vanzarea diviziei sale din Romania destinate persoanelor fizice catre Raiffeisen Bank, in timp ce consultantul bancii austriece a fost biroul din Bucuresti al firmei de avocatura White & Case LLP.

Tranzactia va fi supusa aprobarilor legale si urmeaza sa isi produca efectele in trimestrul al treilea din 2013.

Conform contractului, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu constand in 100.000 clienti, active de peste 460 milioane lei (peste 90 milioane de euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane euro) precum si toti angajatii diviziei Citi pentru persoane fizice din Romania.

„A fost una dintre cele mai interesante si complexe tranzactii din ultimii ani. Echipele de la Linklaters si Citi au avut o contributie esentiala la succesul acestei tranzactii, in timp ce echipa PeliFilip a lucrat intens pentru a asigura suportul juridic necesar”, a spus Carmen Peli, partener la PeliFilip.

Carmen Peli a condus o echipa de zece avocati din care au facut parte Alexandra Manciulea (avocat senior) si Carmen Otelea (Korsinszki).

AIG Lincoln si DPGP - NEPI

AIG Lincoln si DPGP - NEPIPeliFilip a asistat AIG/Lincoln si DPGP la vanzarea partilor sociale din compania care detine proiectul Lakeview catre grupul sud african NEPI.

Semnarea contractului este primul pas in exit-ul AIG/Lincoln si DPGP, finalizarea tranzactiei fiind supusa unor termene si conditii.

Aceasta este cea mai importanta tranzactie imobiliara a inceputului de an 2013. NEPI a preluat proiectul de birouri Lakeview intr-o tranzactie de 61,7 mil. euro.

Echipa de avocati a PeliFilip a fost coordonata de Oana Albota (partener Real Estate Practice) si Ioana Ene (Senior Associate).


Aegon - Eureko Romania

Aegon - Eureko RomaniaCasa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat compania olandeza Aegon in tranzactia de preluare a portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko din Romania, dupa ce au ajuns la un acord cu Achmea, grupul financiar ce controleaza asiguratorul local.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost condusa de Silvana Ivan, partener, alaturi de care avocatii Horia Ispas si Ciprian Timofte au avut un rol cheie in acest proiect, se arata in comunicatul casei de avocatura.

"A fost o tranzactie complexa, ce a implicat doua ramuri-cheie ale domeniului financiar (asigurari si pensii) si care s-a finalizat dupa peste sase luni de negocieri. In prezent, asistam Aegon in legatura cu indeplinirea formalitatilor de aprobare din partea autoritatilor de reglementare. Preluarea portofoliilor Eureko reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii din segmentul asigurarilor de viata si de pensii private (pilonul II si III) din Romania, marcand o tendinta deja vizibila de consolidare si extindere a operatiunilor principalilor jucatori", a declarat Silvana Ivan.