De ce legumele romanesti au ajuns trufandale

De ce legumele romanesti au ajuns trufandaleCum il faci pe om sa-ti cumpere ceapa verde cu 2,5 lei, cand ea face 1,5 lei? Il anunti din timp ca iarna a fost grea, iar leguma se va scumpi cu 100% mai aproape de Paste, scrie Capital.

Unii ii spun previziune. Altii, specula. A specula. A trage foloasele dintr-o anumita situatie, a avea un profit din ceva, a exploata, a insela pe cineva, profitand de anumite imprejurari, a vinde cu suprapret.

Cum putem face rost de 1,5 miliarde de euro

Cum putem face rost de 1,5 miliarde de euroStatul are in plan punerea in practica, in acest an, al celui mai ambitios program de privatizari din istoria sectorului energetic, potrivit Adevarul.

Este vorba de listarea la Bursa de Valori de la Bucuresti a tuturor companiilor importante de stat, adica asa-numitele perle ale economiei romanesti: Hidroelectrica (10%), Nuclearelectrica (10%) si Romgaz (15%),

Mafia legumelor

Mafia legumelorRosiile, ceapa, cartofii, usturoiul sau salata verde se scumpesc de la pana la zece ori de la granita pana pe rafturile marilor magazine, insa nimeni nu pare sa stie de ce, respectiv nici marii comercianti, nici oficialii sau fostii sefi din Ministerul Agriculturii.

Astfel, din Egipt se importa ceapa la un pret de 0,28 lei pe kg. La supermarket pretul unui kilogram de ceapa ajunge la 2,7 lei, adica de aproape 10 ori mai mult, informeaza Gandul.

Ce sanse are Bucuresti-Ploiesti sa fie gata in 15 mai

Ce sanse are Bucuresti-Ploiesti sa fie gata in 15 maiLa cinci ani dupa inceperea lucrarilor pe autostrada Bucuresti-Moara Vlasiei-Ploiesti, deschiderea acesteia circulatiei la jumatatea lunii mai depinde de indeplinirea unei sumedenii de conditionalitati, relateaza Romania Libera.

Prezent la finele saptamanii trecute pe autostrada ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare a afirmat ca deschiderea circulatiei va avea loc la 15 mai.

Vezi ce companii angajeaza in urmatoarele trei luni

Vezi ce companii angajeaza in urmatoarele trei luniCele mai multe locuri de munca vacante sunt in comert, investitiile realizate in ultima perioada de marile lanturi de magazine crescand nevoia de personal nou pentru acest domeniu. Potrivit site-ului www.myjob.ro, Profi, Auchan, Cora si Billa sunt printre firmele care anunta recrutari importante pentru urmatoarele luni, noteaza Finantistii.ro.

Posturi disponibile sunt insa si in alte companii mari. Ambient, de exemplu, are nevoie de reprezentanti vanzari, casieri, consultanti, gestionari, asistenti vanzare etc. Si Romtelecom cauta ingineri, analisti control risc, experti in energie, reprezentanti vanzari, analisti programatori etc. Un numar important de posturi libere sunt si in cadrul Continental Automotive, Audionova sau Arobs Transilvania Software.