Peter M. Weiss, RBS Romania

Peter M. Weiss, RBS RomaniaPeter M. Weiss, CEO-ul RBS Romania si-a incheiat mandatul de patru ani la conducerea bancii si va fi inlocuit, incepand cu luna octombrie 2009, de Johan Gabriels, dupa obtinerea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Peter Weiss (foto) va prelua, in viitorul apropiat, pozitia si responsabilitatile de CEO al RBS in Grecia.

Dragos Simion, inlocuit de la presedintia CA Flamingo

Dragos Simion, inlocuit de la presedintia CA FlamingoDragos Simion (foto) a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al retailer-ului Flamingo International (FLA) de catre fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Alexander Adamescu.

Schimbarile importante de management la Flamingo au inceput in luna iulie, cand Jiri Rizek, directorul general din ultimii doi ani a fost inlocuit cu Stefan Treiber, si au continuat in august in privinta altor trei functii de conducere (deputy CEO, director financiar si program manager).

Raluca Milin, de la UPC la antreprenoriat

Raluca Milin, de la UPC la antreprenoriatRaluca Milin (foto), fostul director de marketing si vanzari al UPC Romania, a plecat din companie dupa mai bine de opt ani, in prezent fiind asociat in firma Succes Consulting lansata in 2002.

Din 1996 pana in ianuarie 2001, Milin a ocupat mai mult functii in cadrul departementelor de marketing si comunicare la Connex (Vodafone Romania) si a facut parte din echipa care a lansat compania in 1997, fiind unul dintre primii angajati al operatorului.

Un nou partener pentru casa de avocatura Schoenherr

Un nou partener pentru casa de avocatura SchoenherrNarcisa Oprea (foto), specializata in piata de capital, a fost promovata partener al biroului din Bucuresti al firmei de avocatura Schoenherr.

Cel mai nou partener al casei de avocatura s-a alaturat echipei Schoenherr in mai 2008, in calitate de coordonator al departamentului de piata de capital.

Sotiris Yannopoulos paraseste sefia Star Foods

Sotiris Yannopoulos paraseste sefia Star FoodsSotiris Yannopoulos (foto), directorul general al Star Foods, cel mai mare producator de chips-uri de pe piata locala, paraseste conducerea firmei, au declarat, pentru Wall-Street, surse din interiorul companiei.

Yannopoulos se va alatura echipei Coca Cola Hellenic Serbia pe o pozitie de management, potrivit unor surse din piata, iar locul sau va fi preluat de managerul spaniol Javier Urnuela.

Tnuva Romania are doi noi membri in echipa de management

Tnuva Romania are doi noi membri in echipa de managementTnuva Romania, filiala locala a producatorului israelian cu acelasi nume, are incepand din septembrie doi noi directori de marketing si vanzari, Adriana Ionescu (foto dreapta) dupa plecarea lui Sagit Tzur-Lahav, si Cristian Popa (foto stanga) in locul lui Eldar Yshai.

Adriana Ionescu ocupa pozitia de director de marketing dupa plecarea lui Sagit Tzur-Lahav, fiind responsabila de dezvoltarea si implementarea strategiilor de brand in cadrul companiei, precum si de dezvoltarea planurilor anuale de marketing ale organizatiei.

De asemenea, Cristian Popa va fi responsabil de departamentele de vanzari si distributie, aceasta pozitie fiind detinuta anterior de Eldar Yshai.

Nicolaescu a plecat de la sefia Ness pentru a-si deschide un business de consultanta

Nicolaescu a plecat de la sefia Ness pentru a-si deschide un business de consultantaDragos Nicolaescu (foto) a parasit Ness Romania, furnizor global de servicii si solutii IT, pentru a-si deschide propriul business, in consultanta IT si management. Chiar daca Nicolaescu si-a dat demisia la inceputul saptamanii, compania nu a confirmat, pana in momentul de fata, acest fapt.

Potrivit unor surse apropiate fostului country manager al integratorului de sisteme Ness, diferenta de viziune intre el si managementul companiei a schimbat planurile strategice pe care le avea la inceputul mandatului sau.

Seful Strauss Romania paraseste compania

Seful Strauss Romania paraseste companiaMatanya Schwartz (foto), directorul general al Strauss Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a cafelei, a parasit conducerea companiei la inceputul acestei luni. Conducerea interimara va fi asigurata de catre Avraham Ben Baruch.

Hotararea incheierii colaborarii a fost luata de comun acord de catre Matanya Schwartz si managementul grupului Strauss, potrivit reprezentantilor companiei.

Mirela Lupas, noul director general al Farmec

Mirela Lupas, noul director general al FarmecMirela Lupas (foto) este incepand din luna august noul director general al Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producator autohton de cosmetice, inlocuind-o in functie pe Mihaela Turdean, au declarat, pentru Wall-Street, surse din piata.

Mihaela Turdean a fost numita in functia de director general al companiei Farmec in luna ianuarie a acestui an, inlocuindu-l la conducere pe Liviu Turdean, care a detinut aceasta pozitie timp de 43 de ani.

Fostul vicepresedinte de marketing Tnuva va conduce operatiunile McCann Erickson

Fostul vicepresedinte de marketing Tnuva va conduce operatiunile McCann EricksonDupa ce vreme de patru ani a ocupat pozitia de vicepresedinte marketing in cadrul Tnuva Romania, Sagit Tzur Lahav (foto), in varsta de 33 de ani, devine director de operatiuni al McCann Erickson Romania.

Ea a detinut apoi functia de vicepresedinte de marketing Tnuva Romania timp de patru ani, perioada in care a lansat compania Tnuva pe piata autohtona.

Cristina Nitescu, director de bancassurance la Piraeus bank

Cristina Nitescu, director de bancassurance la Piraeus bankCristina Nitescu (foto) a preluat functia de director de asigurari si bancassurance in cadrul Piraeus Bank Romania iesind din industria pensiilor private dupa aproape trei ani de conducere a fondului administrat, pe pilonul II, de Omniasig Pensii.

De altfel, din martie 2001 pana in octombrie 2006, ea condus departamentul de asigurari de viata al Allianz-Tiriac dupa care a ocupat postul de director general al Omniasig Pensii.