Omul de afaceri Bernard Wientjes, liderul Confederatiei olandeze a industriilor si angajatorilor, a criticat pozitia tarii sale, care a blocat aderarea la Schengen a Romaniei, unde Olanda este principalul investitor strain, relateaza site-ul DutchNews.nl, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu acordat cotidianului Volkskrant, Wientjes a declarat ca Olanda are nevoie de un ministru pentru Comert Exterior.

"Suntem prea ocupati cu problemele interne si nu suficient cu cele din strainatate", a declarat Wientjes. "Guvernul a facut mult caz in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, dar Olanda este cel mai mare investitor strain din Romania", a subliniat el.

Olanda si Finlanda au blocat aderarea la Schengen a celor doua tari, afirmand ca niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate coruptia.

"Mi-ar placea ca un ministru pentru Comert Exterior sa fie numit imediat, un antreprenor de top care sa promoveze interesele noastre peste hotare", a explicat el.

Interviul a fost realizat pentru a marca nominalizarea lui Wientjes ca cea mai puternica persoana din Olanda de catre cotidianul Volkskrant pentru al doilea an consecutiv.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rompetrol: Vremea buna creste consumul de carburanti