Reducerea TVA la paine este baza de la care se poate pleca pentru diminuarea taxei si la alte produse, precum cele bio, carne, legume sau fructe, domenii unde evaziunea fiscala nu este doar efectul dorintei de imbogatire, ci, la un moment dat, "un mijloc de supravietuire", a afirmat premierul Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a aratat ca reducerea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la paine, desi cu un inceput dificil si pierderi la incasari, s-a dovedit in cele din urma o decizie corecta, deoarece, potrivit premierului, a condus la mai putina evaziune fiscala si chiar la venituri suplimentare la buget. Prim-ministrul a adaugat ca reducerea TVA este baza de plecare pentru introducerea unei masuri similare in cazul altor produse sau domenii in care evaziunea fiscala a ajuns "un mijloc de supravietuire".

"Aceasta este baza de la care putem pleca pentru reducerea TVA la alte produse: la produsele bio, la produsele de carne, la fructe si legume, adica acolo unde evaziunea fiscala nu este doar efectul unei dorinte de imbogatire, ci este, la un moment dat, un mijloc de supravietuire, ceea ce cred ca trebuie sa indreptam in perioada imediat urmatoare", a spus Ponta.

El i-a felicitat pe fermieri deoarece, in ultimii ani, Romania a reusit sa exporte mai multe produse agricole decat a importat si i-a asigurat ca anul viitor, din orice calitate o va detine, va fi alaturi de agricultura romaneasca.

Citeste si:
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Ponta anunta ca Pro Romania...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Agricultura românească, ineficientă: predomină fermele de subzistență
Setari Cookie-uri