Designerul BMW, Jochen Paesen, a prezentat noul model Seria 6, care are ca principala tema de inspiratie apa - de la curgerea fluida a suprafetelor caroseriei, pana la formele elegante ale interiorului inspirate din lumea yachturilor sau a barcilor cu motor.

"Pentru interior inspiratia a fost o barca cu motor, una de mare viteza, pentru ca atunci cand navighezi cu o astfel de ambarcatiune ai mult lux, multa putere, vant, te simti bine, sigur, ai o vedere foarte buna, asta este caracteristic designului sa aduca toate aceste elemente la un loc, sa iti dea impresia de libertate, siguranta", a spus Paesen, care se ocupa de designul interior si exterior la BMW.

Paesen este unul dintre designerii care au lucrat la noul Seria 6 Coupe si Cabriolet, proiect inceput in anul 2006, dar si la conceptul BMW Vision EfficientDynamics in 2009.

Designerul inainte sa vina la BMW a lucrat 5 ani pentru VW in Germania, fiind decis sa faca schimbarea la BMW cu prima oportunitate.

Citeste si:

"BMW iti da multa libertate sa creezi. Putem lipsi doua zile, sa pictam, sculptam, trebuie sa gandim liber. Aceasta libertate pe care mi-o da BMW ca designer, ma face sa nu simt presiune. De aceea pot combina si creea liber. Imi place sa lucrez mai mult la designul interior, pentru ca trebuie sa ai mai multa imaginatie, sa gandesti in spatiu", mai spune Paesen.


Potrivit acestuia, designul interior si exterior la o masina merg in paralel, pentru ca este important ca o decizie sa fie luata in comun.

Paesen este nascut in Belgia, insa a locuit in mai multe tari, Africa de Sud, Franta, Anglia, Olanda, Germania.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet si-a facut oficial debutul pe piata din Romania in doua variante de motorizare, 640i, la pretul de 89.000 euro cu TVA si 650i, la pretul de 103.000 euro cu TVA.