Compania Levi Group din Israel a preluat Autoitalia Group, importatorul marcilor Fiat pe piata locala, urmand ca de la jumatatea anului curent sa devina si importator al marcilor Jeep si Lancia in Romania, a declarat Ori Lahav, CEO temporar al Autoitalia Group.
Acordul de transfer asupra proprietatii Autoitalia a fost semnat de Herbert Stein, presedinte si fondator al Autoitalia Group in 1993, si de catre Ori Lahav (foto), CEO al Mediterranean Car Agency (MCA), iar valoarea achizitiei s-a ridicat la nivelul mai multor milioane de euro, potrivit MCA.

In luna decembrie a anului trecut, AutoItalia, a imprumutat 9,5 milioane de euro de la compania Mediterranean Car Agency, importatorul marcilor Fiat in Israel. AutoItalia a gajat imprumutul cu mai multe proprietati imobiliare situate in Bulevardele Colentina si Timisoara din Bucuresti, la cea din urma adresa aflandu-se si sediu central al companiei.

Astfel, noul actionar al Autoitalia Group a devenit compania Levi Group, din Israel, detinuta de familia omului de afaceri Michael Levy. Compania Levi Group opereaza la nivel international in domeniul naylonului prin firma NILIT iar in domeniul auto isi desfasoara activitatea in Israel prin Mediterranean Car Agency (MCA).

In luna aprilie 2011, Levi Group prin MCA a preluat Autoitalia.

„ Am venit sa facem afaceri in Romania, pentru ca noi credem in potentialul de dezvoltare al pietei romanesti si in capacitatea ei de redresare. Vom actiona rapid pentru a creste cota de piata a marcilor din portofoliul Autoitalia Group”, a declarat Ori Lahav.

De la jumatatea acestui an, alte doua noi marci vor intra in portofoliu, Jeep si noua Lancia (produsa pe platforma Chrysler).

Noul CEO Autoitalia nu a oferit detalii despre valoarea tranzactiei insa a specificat faptul ca importante sume vor fi alocate programelor de training pentru angajaþi, acestia urmand sa adopte o strategie mult mai ageresiva de vanzari.

“Vom pastra modelul de business al Autoitalia, desi sunt cateva lucruri pe care consideram ca le putem imbunatatii, precum schimbarea strategiei de vanzari. Nu vom mai sta in showroom asteptand sa vina clientii la noi”, a spus Ori Lahav.

El a explicat ca vor trece aproximativ sase luni pana cand schimbarile vizate se vor face simtite in business Autoitalia si estimeaza o crestere a vanzarilor in acest an comparativ cu anul precedent.

“Am cautat mai mult un partener de incredere, un investitor care sa poata prelua afacerile Autoitalia in Romania”, a declarat, la randul sau, Herbert Stein, presedinte si fondator al Autoitalia Group.

Autoitalia Group va continua sa importe, sa comercializeze si sa ofere servicii after-sales pentru toate marcile si modelele din portofoliul sau (Fiat, Masserati, Alfa Romeo, Abarth, Lancia ºi Infiniti). In plus, de la jumatatea acestui an, alte doua noi marci vor intra in portofoliu, Jeep si noua Lancia (produsa pe platforma Chrysler).

Compania Mediterranean Car Agency este importatorul exclusiv in Israel am marcilor Grupului Fiat (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia si Abarth), inca din anul 1950.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri