Japonezii de la Nissan au dezvoltat noua versiune Pure Drive a modelului Qashqai, echipata cu un motor diesel de 1,6 litri 130 CP.

Denumirea Pure Drive este acordata fiecarui produs Nissan care emite o cantitate de 130 g/km de CO2 sau mai putin.

Cuplul este de 320 Nm, disponibil inca de la 1.750 rpm. Emisiile de CO2 sunt de 129 g/km la un consum de carburant de 4,9 l/100 km.

La inceputul anului urmator, va fi lansata o noua versiune a modelului, echipata cu sistemul Nissan Stop/Start, care va contribui la o noua reducere a emisiilor de CO2, pana la valoarea remarcabila de 119 g/km si la un consum de carburant de 4,5 l/100 km.

Pe modelul de segment C va fi disponibil si monitorul Around View (camere de luat vederi amplasate sub oglinzi si spate), oferind soferului o vedere de tip bird's eye.

O noua cutie de viteze CVT va fi disponibila pentru modelele de 1,6 litri pe benzina.

„Dupa peste patru ani si jumatate, am construit mai mult de un milion de autovehicule Qashqai si Qashqai+2 cu sapte locuri la uzina noastra din Sunderland, unde se lucreaza in trei schimburi, timp de 24 de ore pe zi, pentru a putea face fata cererii. In medie, producem 1.200 de unitati zilnic”, a declarat Guillaume Cartier, vicepresedinte vanzari, Nissan Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Starea de urgență a dus la scăderea vânzărilor de roviniete cu 25%
Setari Cookie-uri