Dupa ce a castigat pariul autoturismului low-cost, Renault vrea sa intre pe piata masinilor ultra-economice, de doua, trei ori mai ieftine decat Loganul, scrie cotidianul La Tribune, citand surse apropiate companiei franceze.

Alianta Renault-Nissan vrea sa dezvolte astfel un automobil mic, super-simplificat, fara legatura insa cu proiectul incercat anterior impreuna cu constructorul indian Bajaj, care se pare ca a esuat, continua La Tribune. O serie de idei aparute in timpul lucrarilor la proiectul respectiv vor fi insa folosite.

Automobilul este destinat pietelor emergente din tari sarace, insa ar putea avea succes in final si in Europa, noteaza La Tribune.

Citeste si:

Detourbet a declarat in septembrie pentru cotidianul francez, la Salonul Auto de la Frankfurt, ca lucreaza la un model "sub" Dacia Logan si Sandero, pentru a penetra segmentul "masinii populare" din Brazilia. Insa proiectul automobilului de 2.500 de euro nu va avea legatura cu platforma Dacia, mult prea scumpa pentru un astfel de proiect.

Foto: dreamstime.com