Reprezentanti ai mai multor firme de constructii au venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre finantarea lucrarilor de infrastructura rutiera, dupa ce Guvernul a limitat posibilitatea CNADNR de a efectua si contracta lucrari fara acoperire in buget.

La intalnire participa atat ministrul Transporturilor, cat si conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Guvernul a limitat posibilitatea CNADNR de a efectua si contracta lucrari fara acoperire in buget si va initia discutii cu principalii constructori de drumuri, pentru a-i asigura ca lucrarile deja efectuate vor fi platite, dar si pentru a cere un raport mai bun calitate-pret.

"In acest moment, CNADNR are deja lucrari efectuate, dar pentru care nu are bani, de peste 600 milioane lei, asa incat saptamana viitoare voi avea eu insumi, impreuna cu ministrii Transporturilor si Finantelor, o intalnire cu principalii constructori - majoritatea companii europene, dar sunt si companii romanesti - pentru a-i asigura pe toti ca lucrarile care s-au efectuat vor fi platite, insa ca in viitor trebuie sa gasim un alt sistem prin care pretul si calitatea lucrarilor de infrastructura sa se schimbe in bine, iar atunci se va schimba in bine si modul in care statul plateste", a spus Ponta.

Una dintre variantele Executivului este ca CNADNR sa fie transformata in agentie, denumita Agentia Nationala de Infrastructura Rutiera, iar datoriile institutiei sa nu mai fie achitate din veniturile proprii, ci din bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Atentie soferi! 4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta