CNADNR a selectat constructori romani, italieni si austrieci pentru constructia autostrazii Sebes-Turda, de 70 de kilometri. Derularea licitatiei aferenta celor patru tronsoane a fost realizata in timp record, "unic in istoria CNADNR", iar pretul pe kilometru este de 6 milioane euro, noteaza Mediafax.

Pentru lotul 1, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectata asocierea italiana Impregilo - Salini, in vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat si construit de asocierea de firme italiene si romanesti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Constructii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Lotul al treilea, de 12,4 kilometri, a fost adjudecat de asocierea italiana Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua, iar ultimul tronson, de 16,3 kilometri, a fost atribuit PORR Construct - PORR Bau (Austria).

"Mentionam ca derularea licitatiei aferenta celor patru tronsoane de autostrada a fost realizata in timp record, unic in istoria CNADNR, respectiv 50 de zile calendaristice. De asemenea, precizam ca in urma derularii procedurii de licitatie in vederea atribuirii contractului «Proiectare si executie autostrada Sebes-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4», valoarea unui kilometru de autostrada este de 6 milioane euro", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Lucrarile sunt finantate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), si de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii

"Sperietoarea DNA" baga frica...
Citeste si: DNA a bagat frica in constructori: ce se intampla cu autostrazile


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Seful CNADNR schimba filosofia de implementare a proiectelor