Vanzarile de autovehicule la nivel global au crescut anul trecut cu 4,2%, la 82,8 milioane de unitati, depasind pentru prima data 80 de milioane, potrivit firmei de consultanta IHS Automotive, care estimeaza o mentinere a trendului pana in 2018, cand piata va trece de 100 de milioane de masini.

Volumul vanzarilor, calculat de IHS folosind datele raportate de tari, inseamna ca in lume s-au vandut anul trecut 2,6 masini noi la fiecare secunda, potrivit CNBC, scrie Mediafax.

China si Statele Unite, cele mai mari doua piete din lume, evidentiaza cresterea la nivel record a vanzarilor de autoturisme si vehicule comerciale.

Piata chineza a avansat anul trecut cu 14%, la 21,98 milioane unitati, prima data cand livrarile auto dintr-o tara depasesc 20 de milioane in cursul unui an, in timp ce Statele Unite au urcat cu 7,6%, la 15,6 milioane de autovehicule.

Anul trecut, piata auto globala s-a situat la 79,5 milioane de unitati.

Primul trimestru din 2019,...
Citeste si: Primul trimestru, cel mai bun din ultimii 10 ani pentru piata auto

IHS Automotive estimeaza ca vanzarile vor urca la 85 de milioane in acest si vor avansa gradual pana in 2018, cand ar urma sa depaseasaca pragul de 100 de milioane.

In urmatorii patru ani, China ar putea ajunge la vanzari anuale de 30 de milioane de masini.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Piata auto din Romania creste, cea europeana scade dupa primele 4 luni