Lantul de benzinarii AutoMat a fost achizitionat de catre compania Comision Trade din Braila, in urma unei oferte financiare de 2 milioane de euro in cadrul licitatiei, suma mai mare decat cea avansata de compania azera SOCAR, potrivit unor surse din piata petrolifera.

Licitatia a fost organizata ca urmare a cererii de executare silita formulata de Bancpost pentru o creanta de 2 milioane de euro si 2 milioane de lei, inclusiv dobanzi si penalitati.

Lantul de 17 benzinarii fara personal de servire a fost dezvoltat de compania Bioromoil, specializata in comert cu biodisel, care anunta in urma cu cativa ani ca are in plan deschiderea a 100 de astfel de statii de alimentare. Investitia realizata pana in prezent depaseste cu cateva milioane de euro pretul obtinut prin executare silita, care nu acopera integral nici creditul de la Bancpost, potrivit Mediafax.

Firma Bioromoil, detinuta de Vladilslav Chetrar, a intrat in insolventa in toamna anului 2012, dupa ce ANAF a calculat datorii suplimentare de peste 20 de milioane de euro privind comercializarea de biodisel din Canada, care ar fi provenit, potrivit OLAF, din SUA si erau supuse regimului de taxare antidumping. In cadrul acelui control, Vama a stabilit pentru mai multe companii petroliere, printre care Rompetrol si OMV, sume de plata care au totalizat peste 50 de milioane de euro.

Firma Comision Trade, castigatoarea licitatiei pentru benzinariile AutoMat, apartine fostului suprefect de Braila Florin Carligea (PDL) si are ca obiect de activitate comertul en-gros si en-detail cu carburanti pentru autovehicule.
Compania petroliera SOCAR din Azerbaijan a investit peste 50 de milioane de euro in Romania, din 2011 pana in prezent, intr-o retea de 27 de benzinarii.

Citeste si:
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa
Topul salariilor in...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Măsuri în benzinăriile Rompetrol pentru a preveni răspândirea COVID-19
Setari Cookie-uri