Productia de automobile din China, tara care este cea mai mare piata de profil din lume, ar putea crestere cu circa 60% in urmatorii opt ani, stimuland cererea de otel, potrivit estimarilor ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic la nivel global, relateaza Bloomberg, scrie Mediafax.

Productia de automobile ar putea creste la 30-35 de milioane de unitati in urmatorii 7-8 ani, de la nivelul actual de 22 de milioane unitati, a afirmat intr-un interviu directorul general al ArcelorMittal, Lakshami Mittal, inainte de inaugurarea unei companii mixte cu producatorul local Hunan Valin Steel, pentru fabricarea de otel destinat industriei auto.

Fabrica sporeste expunerea ArcelorMittal in China si va concura cu Baoshan Iron & Steel, care furnizeaza circa jumatate din otelul utilizat in industria auto din aceasta tara.

Asociatia Chineza a Producatorilor Auto a estimat in ianuarie ca productia de automobile ar putea creste cu pana la 10% in 2014, dupa ce a avut o evolutie ascendenta in fiecare an, incepand din anul 2000.

"Otelul destinat sectorului auro este cel mai profitabil produs siderurgic, cu o crestere rapida si constanta a cererii", a declarat said Sarah Wang, analist la Masterlink Securities in Shanghai.

Citeste si:
HARMAN Romania extinde centrul de dezvoltare auto din Bucuresti
HARMAN Romania extinde...

Vanzarile vehiculelor de pasageri au crescut in China cu 13%, luna trecuta, lideri fiind General Motors si Ford Motor, producatorii straini continuand sa castige cota de piata de la cei chinezi.

In primele cinci luni ale anului, in China au fost fabricate 10,6 milioane de vehicule, intre care 5,6 milioane de autoturisme, potrivit datelor Biroului National de Statistica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Rusia inaugureaza primul sau gazoduct spre China