General Motors (GM), cel mai mare producator de automobile din Statele Unite, va lansa pe piata peste doi ani un nou model de Cadillac, care va putea rula autonom pe autostrada, la viteze de peste 110 km/h, fara ca soferul sa mai apese pedalele sau sa tina mainile pe volan, informeaza Bloomberg.

Constructorul american va folosi tehnologia "Super Cruise" pentru noul model de masina, care preia controlul asupra volanului, acceleratiei si franei pe autostrada sau in traficul foarte aglomerat, potrivit CEO-ului GM, Mary Barra, scrie Mediafax.

"Cu Super Cruise, cand traficul este foarte aglomerat si trebuie sa franezi si accelerezi des, poti lasa masina sa preia controlul si sa conduci fara sa mai tii mainile pe volan sau picioarele pe pedale. Sau, daca esti pe autostrada, poti sa iei o pauza de la condus, atunci cand ai chef. Acesta este adevaratul lux", a declarat Barra.

De asemenea, GM va deveni primul producator de masini care va echipa un model cu tehnologia numita "vehicle-to-vehicle" (V2V), care permite masinilor sa trimita automat catre un alt vehicul informatii legate de siguranta in trafic, cum ar fi viteza si pozitia automobilelor apropiate, pentru a evita pericolele din trafic. Producatorul american va include aceasta tehnologie in dotarile standard ale modelului sedan Cadillac CTS, care va intra in productie in a doua jumatate a anului viitor.

Citeste si:
General Motors incepe restructurarea: 15.000 de angajati in pericol
General Motors incepe marea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
VIDEO: Anvelopele care nu vor mai face pana ajung pe piata in 2024