Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o luna inainte de termenul limita, ministrul Mediului Attila Korodi declarand ca va fi gandit pana la sfarsitul anului programul Rabla 2015.

Luni a fost rezervat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului. Acesta a fost lansat in luna aprilie si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse, beneficiind la cumparare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale, scrie Mediafax.

Ministrul Mediului Attila Korodi precizeaza ca este pentru prima data cand tichetele sunt epuizate inainte de termenul limita. El pune succesul programului din acest an pe seama introducerii in premiera a tichetelor electronice si a faptului ca tichetele nu au mai fost impartite pe judete, ele fiind consumate in functie de cerere. "Plecand de la succesul programului din acest an, dar si de la rezultatele inregistrate in toti cei 10 ani de cand functioneaza, vom gandi pana la finalul anului cum va arata Programul de innoire a parcului auto in anul 2015", a mai declarat Korodi.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat anul acesta suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze avutovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al Programului a fost de 6.500 lei. Pe langa aceasta, au fost oferite eco-bonusuri (maxim doua fiecarui beneficiar) in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100 g/km si respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Programul Rabla 2014 pentru persoane fizice a fost adresat tuturor celor care au dorit sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou. Prin introducerea tichetului electronic, cetatenii s-au inscris direct la dealerul auto validat de la care au dorit sa cumpere, apoi au mers la un colector autorizat pentru casare, urmand sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare. Dealerul trebuie sa livreze autovehiculul nou in termen de 90 de zile de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, dar nu mai tarziu de data de 10 decembrie 2014 inclusiv.

De la lansarea programului Rabla, in 2005, si pana in prezent au fost alocati peste 1,7 miliarde de lei si au fost scoase din circulatie aproximativ 500.000 de masini, spunea, la lansarea din acest an a programului, ministrul Attila Korodi. Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Au fost distribuite 19.211 de tichete catre persoanele fizice, care au achizitionat 11.862 de masini noi, in timp ce persoanele juridice au cumparat 1.603 de autoturisme. Totodata, in cadrul cadrul Rabla 2013, au fost acordate 622 de eco-bonusuri.

Anterior, intre 2010 si 2012, pentru casare se obtinea un tichet de 3.800 de lei, iar la achizitionarea autoturismului nou puteau fi folosite pana la trei tichete. In 2012, au fost casate 44.857 de autovehicule uzate si achizitionate 15.149 de masini noi, dintre care 4.740 de origine autohtona. Pentru achizitionarea autovehiculelor noi s-au utilizat 44.688 de tichete valorice, dintre cele 45.000 alocate. In 2011, au fost scoase din uz 116.641 de masini vechi si au fost cumparate aproximativ 40.000 de vehicule noi.
In 2010, au fost casate 186.854 de masini, fiind cumparate aproape 60.000 de autoturisme noi cu ajutorul tichetelor valorice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri