Comisia Europeana a primit plangeri de la cateva tari, printre care Romania, Ungaria, Polonia si Marea Britanie, referitor la introducerea salariului minim de 8,5 euro pe ora pentru soferii profesionisti straini care tranziteaza Germania, scrie thenews.pl.

Comisia Europeana a cerut o explicatie din partea guvernului german, deoarece considera ca aceasta ar putea fi o incalcare a legislatiei UE. Guvernul Germaniei sustine ca aplicarea legii este permisa in temeiul legislatiei UE. Sindicatele germane au facut presiuni asupra guvernului german sa nu dea inapoi.

Guvernul german a decis ca salariul minim de 8,5 euro pe ora sa fie aplicat obligatoriu tuturor soferilor de camioane care sunt in tranzit si efectueaza operatiuni de transport international de marfa si persoane prin Germania, incepand de la 1 ianuarie 2015. Angajatorii straini ar putea fi amendati cu peste 30.000 euro, in cazul in care nu vor plati salariul soferilor. Salariul minim in Polonia este de 400 de euro.

Sursa foto: Camioane/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri