Magnatul Oleg Deripaska nu a cumparat actiuni ale constructorului auto american General Motors, a declarat purtatorul de cuvant al uneia dintre companiile sale, Basic Element, Eleonora Veytsman, citata de cotidianul portughez "Diario Economico".

"Informatia obtinuta de publicatia germana Manager Magazine, potrivit careia Oleg Deripaska a cumparat actiuni General Motors nu corespunde realitatii", a declarat purtatoarea de cuvant a Bazovi Element.

Ziarul german Manager Magazin a anuntat, potrivit NewsIn, ca omul de afaceri care are a sasea avere in Rusia, a achizitionat cateva procente din actiunile constructorului auto american General Motors si doreste sa obtina, in viitor, cel putin 10% din capitalul acestei companii. Actiunile GM s-au apreciat, joi, la bursa din Frankfurt, cu peste doua procente, pana la valoarea de 26,27 de euro pe actiune.

General Motors este cel mai mare producator auto din lume, raportat la volumul productiei, dar a esuat, luna aceasta, in incercarea de a forma o alianta cu alte doua mari companii auto mondiale, Renault si Nissan. in consecinta, investitorul miliardar Kirk Kerkorian si-a anulat planul de a achizitiona mai multe actiuni in cadrul GM, care s-ar fi adaugat pachetului de aproape 10% pe care acesta il detine deja, iar consilierul lui Kerkorian s-a retras din consiliul de conducere al GM.

General Motors a pierdut anul trecut 10,6 miliarde de dolari si a facut eforturi pentru reducerea costurilor si pentru amortizarea efectului pe care preturile ridicate la combustibili l-a avut asupra cererii de camioane usoare si de vehicule sportive.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri