Livrarile de camioane Volvo au crescut cu 3%, in primele zece luni

Livrarile de camioane ale grupului Volvo, al doilea producator mondial de camioane, au crescut cu 3% in perioada ianuarie-octombrie, pe fondul cererii crescute inainte de intrarea in vigoare a noilor reglementari ecologice.

Grupul suedez a livrat 180.968 de camioane in aceasta perioada, in crestere fata de nivelul de 174.882 inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, acest lucru traducandu-se intr-o crestere cu 4% pentru luna octombrie, informeaza NewsIn.

Vanzarile de camioane ale grupului Volvo pe principalele piete europene s-au majorat in ultimele luni datorita cererii crescute pentru camioanele de model mai vechi ce sunt mai ieftine, inainte de introducerea noilor reglementari ecologice, privind limita emisiilor de carbon, acestea intrand deja in vigoare din octombrie in Europa, urmand a fi aplicate si in Statele Unite ale Americiii incepand cu anul 2007.

Analistii si producatorii de camioane estimeaza o reducere substantiala a vanzarilor odata cu intrarea in vigoare a acestor reglementari, in special in SUA, unde Volvo preconizeaza o reducere cu 40% in prima jumatate a anului 2007.

Livrarile de camioane au crescut cu 11% in Europa in cursul lunii octombrie, conform calculelor efectuate de Reuters, in SUA aceasta crestere fiind de 16%. Grupul Volvo include brandurile Renault si Mack, odata cu achizitia grupului francez Renault VI in 2001.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri