Volkswagen va produce un model mic de Audi

Constructorul german de automobile Volkswagen va produce la uzina de la Forest Bruxelles un nou model mic de Audi si va diminua numarul concedierilor pe care le va face la aceasta uzina, a anuntat premierul belgian, Guy Verfhofstadt, citat de Reuters.

Premierul belgian Verhofstadt a declarat, in cadrul conferintei de presa tinute dupa intalnirea cu liderii sindicali si cu conducerea Volkswagen, ca va fi nevoie de un numar de trei mii de angajati la fabrica. Uzina Forest Bruxelles va produce, din 2009, aproximativ 100.000 de masini pe an.

Cel mai mare constructor european de automobile declansase starea de soc in Belgia, dupa anuntul de concediere a patru mii de salariati de la uzina Forest Bruxelles si de oprire a productiei modelului Golf.

Producatorul german de automobile Volkswagen oferise, la 28 noiembrie, lucratorilor de la uzina Forest Bruxelles posibilitatea de productie de masini Audi, din 2009. Directorul tehnic al uzinei Volkswagen de la Forest Bruxelles, Norbert Steingraeber declarase, dupa intalnirea cu sindicatele, ca este optimist referitor la reusita proiectului. "Proiectul Audi este nou. Sunt increzator ca va fi o reusita", a spus Steingraeber.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri