Toate masinile, motocicletele si chiar scuterele ar putea fi interzise pe strazile din Capitala, din ordinul primariei, pe data de 22 septembrie, timp de 24 de ore, pentru a incuraja oamenii sa mearga mai mult pe jos si cu mijloacele de transport in comun, explica viceprimarul Capitalei si trei consilieri, noteaza Digi24.

Viceprimarul si trei consilieri municipali vor sa interzica o data pe an circulatia vehiculelor cu patru si doua roti, indiferent daca merg cu motorina, benzina, GPL sau sunt electrice.

Daca va primi votul majoritatii consilierilor municipali, sambata 22 septembrie intre orele 10 si 18 vor putea merge prin Bucuresti doar ambulantele, politia, pompierii, presa si taxiurile. Cei care dovedesc insa ca au nevoie sa mearga cu masina vor fi lasati sa treaca.

„In orice oras, in topul piramidei este cetateanul, nu masina. De oriunde am intra in Bucuresti se poate utiliza transportul in comun”, motiveaza Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei.

Propunerea viceprimarului si a consilierilor va fi supusa votului joi. Oficialii lasa insa o portita. „Poate ca o sa luam decizia sa nu interzicem in tot Bucurestiul, ci sa delimitam o axa”, precizeaza Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei.

245 de orase europene din 14 tari interzic deja accesul masinilor in metropole cel putin o zi in fiecare an.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri