Grupul japonez de automobile Toyota a anuntat ca va fabrica in 2007 cantitatea record de 9,42 milioane de autovehicule, ceea ce i-ar permite depasirea concurentului american, General Motors, in clasamentul mondial a producatorilor de masini, conform AFP citata de NewsIn.

Toyota a ocupat, in 2006, locul doi in clasamentul mondial al producatorilor de automobile, cu 9,05 milioane de autovehicule produse, cu 10% mai mult decat in anul precedent. Liderul mondial al segmentului a fost General Motors, care estimeaza pentru anul curent o productie de 9,181 milioane de masini, cu 1,4% mai mult decat in 2005. Analistii se indoiesc ca producatorul american ar putea sa isi majoreze anul viitor productia de masini, avand in vedere ca planul anuntat de restructurari prevede inchiderea unor unzine si concedierea a peste 30.000 de angajati pana in 2008.

Grupul Bank of America Securities a estimat ca General Motors va produce anul viitor 8,766 milioane de autovehicule, potrivit unui studiu publicat in la sfarsitul lunii octombrie. in schimb, Toyota estimeaza ca va construi sase noi uzine de productie pentru a raspunde cererii mondiale substantiale. General Motors nu publica niciodata estimarile pentru anul urmator cu privire productie. Grupul american mizeaza in primul trimestru al 2007, pe o productie de 2,401 milioane de autovehicule, cu 0,6% mai putin decat aceeasi perioada din 2006.