Seat lanseaza in Romania un nou SUV, modelul Tarraco, care poate fi configurat cu 7 locuri, un concurent pentru Skoda Kodiak, avand in vedere ca acestea au un pret similar.

Preturi Seat Tarraco

Seat Tarraco costa de la 26.754 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,5 litri benzina 150 CP si de 28.900 pentru propulsorul diesel de 2 litri 150 CP. Cel mai mic pret pentru configuratia 4x4 sau pentru transmia DSG cu 7 trepte este de 32.900 euro cu TVA.

„Etapa de prevanzari pentru noul Tarraco ne-a demonstrat ca produsul convinge si raspunde foarte bine unor nevoi specifice ale clientilor. Avem peste 100 de precomenzi. Modelul este voluminos, are un design aparte si dispune de o tehnologie cat se poate de avansata”, a declarat Horatiu Moldovan, director marca Seat.

Tarraco are o lungime de 4.735 mm si o inaltime de 1.658 mm, oferind un interior spatios si un exterior impunator.

Numele Tarraco este inspirat de vechiul nume al orasul mediteranean Tarragona, centru istoric si cultural, in care memoria plina de sensuri a timpurilor vechi se imbina perfect cu spiritul tanar, eficient si aventuros. Cel mai nou model dezvoltat de Seat in Martorell (Barcelona) si produs in Wolfsburg (Germania) este „fratele mai mare” al modelelor Ateca si Arona.

Motorizari Seat Tarraco

Tarraco va fi disponibil in Romania in doua variante de motoare pe benzina: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuala cu sase trepte si tractiune fata, precum si un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive.

Sunt disponibile si doua motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP si 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinata cu tractiune fata sau integrala, cu transmisie manuala cu sase trepte sau automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive.

Versiunea mai puternica este oferita exclusiv cu tractiune 4Drive si cu transmisie automata DSG cu sapte trepte. Ulterior, Seat Tarraco va fi disponibil si cu alte optiuni pentru trenul de rulare.

Toate motoarele dispun de injectie directa, supraalimentare cu turbina si tehnologie start-stop si ofera puteri intre 150 CP si 190 CP.

Sistemele de asistenta, Lane Assist si Front Assist, inclusiv functia de detectare a biciclistilor si pietonilor sunt incluse in dotarea standard in Europa, iar sistemele Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist si Emergency Assist sunt oferite ca dotari optionale. SEAT Tarraco dispune de Emergency Call, Pre-crash Assist si Rollover Detection.

Tehnologia de iluminare este un aspect important pentru modelul Tarraco. SUV-ul foloseste, ca dotare standard, exclusiv tehnologie LED atat la exterior, cat si in si interior si pentru ambele linii de echipare, Xcellence si Style.

Seat Tarraco va fi disponibil in Romania in opt variante de culori exterioare: Dark Camouflage, Alb Oryx, Argintiu Reflex, Albastru Atlantic, Gri Indium, Bej Titanium, Negru Deep si Gri Urano.

La interior modelul Tarraco dispune de afisaj Digital Cockpit de 10,25", care transmite soferului toate informatiile importante, precum si ecran HMI de mari dimensiuni, prin intermediul caruia ocupantii pot accesa numeroasele optiuni de conectivitate oferite de SEAT. De asemenea, in privinta sistemelor de infotainment, Tarraco va fi primul SEAT care va permite controlul prin intermediul gesturilor, cand este echipat cu sistemul Navigation Plus cu ecran de 8".

Planurile Seat in Romania

In prezent, brandul Seat are 9 parteneri in Romania, iar pana la finalul anului numarul acestora va ajunge la 12. Pana in 2023, reteaua Seat pe plan local va ajunge la 15 showroom-uri. Investitiile de anul acesta vor fi facute in Oradea, Bucuresti (Bd. Unirii) si inca un oras din tara.

Tinta de vanzari pentru SUV-ul Seat Tarraco este de 400 de unitati anul acesta si de 800 de unitati anul viitor. Seat va fi prima marca din grup care va avea in Romania vanzari de 50% modele SUV. Pentru anul acesta brandul se asteapta la vanzari de 2.100 de autoturisme noi. In 2023, brandul va avea o cota de piata de 4% pe plan local.

Anul acesta, va fi lansat in Romania si noul brand Cupra, care in prima faza va avea doua modele, unul dintre ele avand peste 300 de cai putere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri