Primaria Bucuresti a anuntat ca un sistem automat de camere video va verifica numerele masinilor care intra in centru. Vor fi 150 de camere in 50 de intersectii. Vinieta Oxigen poate fi platita pe zi, pe luna, pe 6 luni sau un an.

”Sistemul se numeste ANPR (Automatic Number Plate Recognition). In prima faza vom avea 50 de intersectii cu 150 de camere, acestea vor fi montate pe stalpii de semaforizare care au si BTMS, vor merge fie pe fibra, fie pe 4G ca sa transmita in timp real”, a explicat Mihai Teodorescu, seful Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, citat de stiripesurse.

Soferii vor fi verificati daca au platit vinieta si de Brigada Rutiera, Politia Locala, dar si de imputerniciti ai primarului general. In prima faza soferii vor fi opriti fizic, pentru a fi informati ca nu au platit vinieta si li se va da amenda, iar in timp vor primi amenda acasa.

Soferii care nu au vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.

Vigneta Oxigen se aplica doar intre orele 7.00-22.00

Proiectul arata ca, incepand cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone pe arterele din Bucuresti va fi restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00 - 22:00.

Citeste si:
Iohannis: Primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin
Presedintele Klaus Iohannis:...

Pentru vehiculele cu norma de poluare Euro 5, Euro 6, pentru cele electrice si hibride, accesul in Bucuresti este permis fara restrictii pe toate arterele.

Masinile Euro 3 si Euro 4 pot circula in Bucuresti numai dupa achizitionarea vignetei.

Pentru automobilele non-euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului, stabilita prin proiect in perimetrul delimitat de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - sos. Pandurilor - sos. Cotroceni - Splaiul Independetei - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - Piata Victoriei. In restul Capitalei, masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2 au drept de circulatie pe baza de vigneta.

Citeste si:
PSD exclude primarii care atrag fonduri europene: Recent, Turda
PSD exclude primarii care...
Sursa foto: By Dmitrii_Miki / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Bucuresti a montat indicatoare pentru vinieta in tot orasul