Autoritatile japoneze au stabilit ca fostul presedinte al Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost ajutat de doi americani sa fuga din Japonia, arata presa nipona preluata de DPA.

Ghosn, care era judecat in Japonia pentru infractiuni financiare, a plecat singur din locuinta sa din Tokyo, pe 29 august, si a mers pe jos circa 800 de metri pana la un hotel, unde s-a intalnit cu cei doi americani, sustin surse neprecizate din cadrul anchetei, citate de televiziunea NHK, scrie Agerpres.

Cei doi americani sosisera in aceeasi dimineata din Dubai pe aeroportul international Kansai din Osaka, cu un avion particular; ei s-au cazat la un hotel din apropiere, cu o cutie mare, apoi au luat un tren de mare viteza de la Osaka la Tokyo, de unde s-au intors seara, insotiti de Ghosn. Dupa doua ore, americanii au plecat de la hotel cu doua cutii, iar Ghosn n-a mai fost vazut.

Cele doua cutii de mari dimensiuni, declarate ca avand continut legat de muzica, nu au fost trecute prin controlul cu raze X, iar vamesii nu le-au deschis. Avionul particular a decolat inainte de miezul noptii spre Turcia.

Autoritatile japoneze cred ca Ghosn era ascuns in una din cutii.

Fostul manager de varf, arestat prima oara in noiembrie 2018, este acuzat in Japonia de abuz de incredere si fals in acte, cu scopul de a-si ascunde mai multi ani veniturile impozabile. Ghosn nu recunoaste nicio infractiune si a sustinut in urma cu o saptamana, cand a ajuns in Liban, ca a fugit de "nedreptatea si persecutia politica" din Japonia.

Sursa foto: Captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri