Efectul în lanț generat de coronavirus îi lasă pe taximetriști, dar și pe companiile de ridesharing, fără clienți. Numărul mare de bucureșteni care stau acasă a condus automat la încasări reduse pe piața transportului alternativ.

Wall-Street.ro a stat de vorbă cu un antreprenor care are mașini atât la taxi, cât și la Uber. Iată ce spune acesta:

"Comenzile atât pentru mașinile de taxi, cât și pentru cele care funcționează la Uber, sunt mult mai slabe decât înainte de apariția virusului în București. Am un șofer care nu muncește pentru că are imunitatea slabă, vrea să stea acasă. Chiar nu este activitate. Se vede și pe încasări. În mare parte, oamenii stau acasă. Nu sunt clienți", a declarat managerul unei flote de 8 mașini.

Acesta mai spune că "Este o isterie internațională. Nu știi cu cine intri în contact. Lumea nu este corectă, să declare din ce regiune externă a venit, să stea în carantină, să meargă la doctor".

Tarifele UberX au scăzut: O cursă pe o distanță de 6,9 km, din zona Obor până în zona Spitalul Marie Curie costă acum 16 lei, iar în trecut depășea tariful de 20 de lei.

CEO-ul Uber România, Nicoleta Schroeder, spune că nu este un impact în numărul de curse și că o serie de măsuri luate la nivel global sunt aplicate și în România. "Depinde cum evoluează virusul – în țările puternic afectate se vede un impact asupra curselor, deocamdată la noi, nu", a spus Nicoleta Schroeder.

Reprezentanții Bolt România spun că au fost înregistrate fluctuații ale numărului de comenzi.

”Monitorizăm în permanență dinamica numărului de comenzi pe care le înregistrăm și ce vă putem spune este că, într-adevăr, în ultimele zile au existat fluctuații care pot fi în legătură cu situația generată de Coronavirus și de impactul acestuia asupra comportamentului pasagerilor. În cazul în care acest nou context determină o creștere a numărului de comenzi, suntem gata să asigurăm serviciile pe care utilizatorii aplicației noastre le solicită”, au declarat reprezentanții Bolt.

Peste 30.000 de șoferi lucrează în transportul alternativ de persoane și în jur de 25.000 de șoferi fac taxi în București (inclusiv licențele de Ilfov).

Sursa foto: Sursa foto: By Creative Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri