După Apple, un alt gigant tehnologic intenționează să pătrundă în industria auto și, de data aceasta, vine direct din China. Xiaomi vrea să dezvolte o mașină electrică premium pentru a concura cu Apple și Tesla.

Xiaomi, companie ale căror vânzări pe piața smartphone-urilor și a produselor portabile sunt în creștere, planifică să construiască un vehicul electric care va îngloba multe tehnologii proprii. Planul nu este să construiască un vehicul accesibil, scrie Autoevolution.com.

Un raport al presei locale indică faptul că CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, va fi implicat în proiect, deoarece vrea să se asigure că totul merge conform planului.

Cititi si Apple ar putea prezenta o mașină electrică în septembrie 2021

Xiaomi dorește ca modelul electric să strălucească din punct de vedere tehnologic, așa că va integra multe dintre inovațiile sale existente.

Dar, pe de altă parte, în timp ce companiei Apple îi este greu să găsească pe cineva care să-i construiască mașina electrică, Xiaomi s-ar putea orienta către producătorii auto locali care sunt dispuși să ia parte la proiect.

Cititi si Volvo a prezentat C40 Recharge, cel de-al doilea model electric suedez

Oficialii Xiaomi s-au întâlnit deja cu reprezentanții NIO. Producătorul auto local BYD ar putea fi implicat în proiect.

Dacă discuțiile se desfășoară conform planului și se ajunge la un acord, atunci proiectul va demara anul acesta. Teoretic, Xiaomi speră că ar putea aduce mașina electrică pe piață în același timp cu Apple, în 2024.

Cititi si Audi e-tron GT: Primele informații despre coupe-ul cu 4 uși

Sursa foto: THINK A / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri