Constructorul nipon de automobile Nissan, partenerul grupului francez Renault, analizeaza fezabilitatea unei masini de cost redus, la care lucreaza, care va fi "foarte diferita" de modelul Logan, a declarat presedintele celor doua grupuri, Carlos Ghosn.

"In acest moment, la nivelul Aliantei (denumirea parteneriatului dintre Nissan si Renault), grupul Renault dezvolta modelul Logan iar Nissan analizeaza construirea unui model de cost redus", a explicat Ghosn potrivit NewsIn. "Modelul construit de Nissan va fi foarte diferit de Logan", a asigurat acesta, evocand pentru acest proiect "un plan de produse la un nivel de pret mai redus si cu concepte complet diferite".

Ghosn a tinut sa reaminteasca faptul ca un constructor indian a anuntat crearea unui model de automobil cu un pret de 2.500 de dolari, ce va fi pus pe piata incepand cu anul viitor. "Iau in serios aceasta provocare. Daca cineva este capabil sa introduca pe piata un model de 2.500 de dolari si noi nu vom putea face ceva asemanator, vom avea probleme", a declarat acesta, subliniand ca lupta cea mai mare se va da pe pietele in curs de dezvoltare.

Ghosn a precizat ca Nissan va beneficia de "un flux regulat de produse noi", de peste zece pe an, dupa ce anul 2006 a fost caracterizat de o reducere a ciclului de productie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cum arata noua generatie Renault Clio?