Tu și orientarea nu prea aveți lucruri în comun? Dacă nu vă simțiți confortabil cu hărțile rutiere și cu stelele, atunci trebuie să optați pentru nagivații auto pentru a fi ghidat de la A la B fără a greși traseul! Vă vom ajuta să alegeți GPS-ul cel mai potrivit pentru nevoile dvs., astfel încât să nu pierdeți timp în următoarea călătorie.

Cum funcționează GPS-ul?

Sistemul de poziționare globală, cunoscut mai degrabă sub numele de GPS, este un mic dispozitiv care vă permite să vă găsiți drumul în cel mai scurt timp. Echipat cu tehnologie de geopoziționare, aceste navigații auto utilizează mai mulți sateliți pentru a determina poziția dvs. curentă și pentru a calcula traseul necesar. Pur și simplu introduceți adresa la care doriți să mergeți, iar GPS-ul vă va arăta drumul! Acest dispozitiv inteligent vă permite, de asemenea, să personalizați traseul pe care doriți să îl urmați. De exemplu, puteți alege opțiunea "cel mai scurt traseu", "cel mai rapid traseu" sau "evitarea taxelor de drum".

Cum rămâne cu aplicațiile GPS?

GPS-ul este un dispozitiv care trebuie instalat în mașină, dar și smartphone-ul poate îndeplini această funcție datorită aplicațiilor GPS. Acestea oferă aceleași funcții vocale și vizuale pentru a vă ghida și, de foarte multe ori, sunt oferite gratuit, precum Google Maps pe Android sau Maps pe iPhone și iPad! Cu toate acestea, ecranul unui smartphone este, în general, mai mic decât cel al unui GPS, ceea ce poate îngreuna utilizarea acestuia, și are nevoie de internet pentru a funcționa. Cu toate acestea, este o soluție de rezervă bună sau pentru utilizare ocazională.

Ce se întâmplă cu sistemele GPS din mașină?

În general, vehiculele noi sau recente sunt echipate standard cu navigații auto de bord care permite afișarea diferitelor aplicații de pe smartphone pe ecranul integrat al vehiculului. Puteți utiliza acest ecran pentru a controla aplicația GPS sau pentru a schimba muzica de pe serviciul de streaming de muzică. De asemenea, sistemele GPS pentru autoturisme dispun de recunoaștere vocală, astfel încât puteți utiliza iPhone sau smartphone-ul Android din mașină. Cu sistemele GPS auto, toate aplicațiile sunt la îndemâna dumneavoastră!

Ce dimensiune pentru navigații auto?

Dimensiunea ecranului este un criteriu care trebuie definit în funcție de distanța dintre dumneavoastră și dispozitiv, de nivelul de vizibilitate și de spațiul de care dispuneți în vehicul. Cu cât ecranul este mai mare, cu atât este mai ușor de citit! Pe de altă parte, un ecran mare înseamnă un dispozitiv voluminos. Pentru a răspunde acestor nevoi diferite, proiectanții de GPS-uri oferă diferite formate. Puteți opta pentru un dispozitiv practic, ușor de transportat, alegând un ecran de 4,3 sau 5 inch. Dacă sunteți în căutarea confortului vizual, veți dori un GPS mai mare, cu un ecran de 6 inch sau 7 inch.

Caracteristicile esențiale ale unui GPS bun

  • Control vocal

Utilizarea GPS-ului fără a fi nevoie să tastați pe ecran este mult mai sigură! Puteți să vă adresați dispozitivului cu voce tare și să-i dați instrucțiuni, în timp ce sunteți deja pe drum. Astfel, nu trebuie să vă luați ochii de la acesta.

  • Hands-free

Folosind conectivitatea Bluetooth, kitul hands-free este o opțiune care vă permite să conectați GPS-ul auto la smartphone, astfel încât să puteți răspunde la apeluri în mașină fără a fi nevoie să vă aduceți telefonul.

  • Spațiu de depozitare

Stocarea GPS-ului se face prin intermediul unui card SD integrat în dispozitiv. Acesta poate fi utilizat pentru a stoca traseele obișnuite către casă sau locul de muncă, fără a fi nevoie să introduceți adresa în GPS.

  • Ghidare vocală

Datorită ghidării vocale, GPS-ul poate comunica alerte de trafic, indicații de direcție, viteza și numărul de kilometri rămași. Ghidarea vocală vă permite să urmăriți drumul cu ochii și să fiți ajutat de vocea GPS-ului.

  • Inreach

Inreach este o funcție indispensabilă pentru cei care doresc să utilizeze GPS-ul fără a-l conecta la un telefon mobil. Puteți utiliza dispozitivul pentru a fi ghidat din punctul A în punctul B, fără ca acesta să fie conectat la internet prin intermediul smartphone-ului.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri