Peugeot Citroen a semnat cu Rusia un acord privind asamblarea de automobile

Ministerul rus al economiei a semnat un acord cu grupul francez Peugeot Citroen privind construirea unei uzine de productie de automobile in Rusia, proiect ce va necesita o investitie de 250 milioane euro, relateaza NewsIn.

Acordul a fost semnat de ministrul rus German Gref si presedintele grupului francez, Christian Streiff, care au fost prezenti la forumul economic din Sankt Petersburg.

Gref a precizat ca aceasta uzina va avea o capacitate initiala de 75.000 de automobile pe an. insa Streiff a declarat ca inca nu a fost luata nicio decizie privind amplasamentul acestei uzine si nici despre modelele ce vor fi produse.

Ministerul rus al economiei declarase recent ca grupul francez analizeaza regiunile Saratov si Nizhny Novgorod din centrul Rusiei si zona industriala Alabuga gin republica Tatarstan, de pe Volga, ca potentiale amplasamente ale uzine.

Streiff a afirmat ca se asteapta ca piata ruseasca a automobilelor sa se extinda iar acest proiect sa fie incununat de succes. Omul de afaceri francez a mai precizat ca vanzarile Peugeot din Rusia au crescut cu 60% in 2006, fata de anul precedent.

Peugeot Citroen va deveni al doilea grup francez producator de automobile, dupa Renault, care va construi masini in Rusia. Acest acord semnat cu Peugeot Citroen este al treilea contract industrial semnat cu ocazia forumului economic de la Sankt Petersburg.

In a doua zi a forumului, regiunea Kaluga a semnat acorduri similare cu grupurile Samsung si Volvo Trucks.

Volvo Trucks va construi o uzina de productie intr-o regiune din afara orasului Kaluga, aflat la 188 de kilometri de Moscova. Conform acordului, investitia se va ridica la aproximativ 3,5 miliarde ruble (134,72 milioane dolari), creand aproximativ o mie de noi slujbe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri