Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la poliţele RCA până la sfârşitul anului. "Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie", a precizat premierul, la începutul şedinţei Executivului, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu a menţionat că, dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor creşte în perioada sărbătorilor de iarnă. "Dacă nu au continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă", a adăugat premierul.

Realitatea din piață este, însă, mai complexă. Raportat la prețurile din toamna lui 2022, prețurile la RCA au crescut și cu 500 de lei, deci această plafonare nu facae decât să încetinească scumpirile. Mai mult decât atât, modificările la legea RCA nu includ și măsuri de stopare sau încetinire a scumpirilor în perioada de după ce se încheie această plafonare, pe 31 decembrie 2023.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri