Blocada întâmpinată de Tesla în zona Peninsulei Scandinave pare să devină mai serioasă, după ce au apărut semnale că mai multe țări din regiune nu vor permite ca navele ce transportă mașinile electrice americane să intre în porturi. Constructorul este deja blocat în Suedia, țară în care sindicatele lucrătorilor din porturi s-au unit cu cele ale angajaților ce lucrează în service-uri și nu permit descărcarea mașinilor Tesla noi ce ar trebui să ajungă în showroom-urile din acest stat, scrie Automotive News Europe.

Lucrătorii din porturile daneze care sunt parte din sindicatul 3F se alătură protestului demarat de colegii din Suedia. Astfel, navele ce se îndreaptă către Danemarca încărcate cu mașini Tesla menite pentru piața din Suedia nu vor putea descărca mașinile nici aici, conform informațiilor apărute în presă care sugerează că blocada va demara în aproximativ două săptămâni.

Mărul discordiei este unul ceva mai vechi, iar problemele pe care Tesla le are în Suedia nu vor afecta livrările fabricantului pentru piața daneză. De asemenea, suedezii așteaptă un răspuns și de la Sindicatul Angajaților din Transporturi finlandezi, aceștia din urmă având programată o întâlnire în data de 7 decembrie pentru a decide ce vor face cu privire la navele care transportă mașini Tesla pentru Suedia.

Suedezii se „luptă” cu Tesla de mai bine de o lună, impunând blocade în porturile sale după ce oamenii lui Elon Musk au refuzat să semneze un nou contract colectiv pentru lucrătorii IF Metall. Însuși Musk a descris acțiunile suedezilor ca fiind „nebunești” după ce neînțelegerile inițiale au dus la niște proteste în lanț care s-au extins într-atât încât Tesla Suedia nu-și mai primește corespondența și, în plus, nici gunoiul din fața showroom-urilor nu mai este strâns.

Dacă se materializează un răspuns unitar al țărilor nordice în fața Tesla, atunci constructorul american va fi constrâns să ia calea șoselelor. Problema este că drumul cu camionul de la uzina din Berlin și până în Suedia durează circa cinci ore, iar orice tir nu poate căra decât câteva zeci de mașini. O navă, în schimb, transportă aproximativ 1.000 de automobile o dată.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri