Noul Audi Q6 e-tron full electric este primul model al mărcii ce folosește platforma Premium Platform Electric (PPE) și a fost lansat în țara noastră, în primul trimestru al acestui an. SUV-ul este disponibil pentru a fi comandat și vine cu până la 510 cai putere, dar și arhitectură de 800v. Acesta completează gama de mașini electrice și marchează începutul unei noi generații de EV-uri pentru marca din Ingolstadt, conform unui comunicat.

Audi Q6 e-tron este un SUV premium de dimensiuni medii, cu o lungime de 4.771 milimetri. Ampatamentul de 2.899 milimetri oferă mult spațiu pentru cinci pasageri cu bagaje, Audi a dezvăluit noul Q6 e-tron (care nu are un omolog cu motor termic) în luna martie. Acesta se alătură celorlalte modele electrice cu poziție înaltă de condus - un detaliu apreciat de clienții Audi și nu numai - printre care se numără Q8 e-tron și Q4 e-tron.

Noua model este oferit în versiunea Audi Q6 e-tron quattro cu echipare Advance, dar și cu un plus de sportivitate sub sigla SQ6 e-tron. Acestea marchează începutul unei consolidări și modernizări ample a portofoliului de modele, iar Q6 e-tron susține promisiunea Audi de a oferi vehicule electrice în toate segmentele de bază până în 2027. Prețul de bază pentru România al lui Q6 e-tron este de 76.230 euro, iar versiunea SQ6 e-tron începe de la 95.440 euro.

Care sunt performanțele lui Audi Q6 e-tron

Pe partea tehnică, Q6 e-tron propune baterii cu tehnologie litiu-ion, constând în douăsprezece module și 180 de celule prismatice, cu o capacitate totală brută de 100 kWh (94,9 net), care asigură o autonomie de până la 625 km. Datorită tehnologiei de 800 de volți și a unei capacități maxime de încărcare de până la 270 kW, pot fi reîncărcați până la 255 kilometri de autonomie în doar zece minute, la o stație de încărcare adecvată, de mare putere, tip HPC.

Motorul este cu 30% mai compact și cu 20% mai ușor decât cele folosite până acum de brandurile electrice ale mărcii. Vorbim de până la 510 cai putere (în modul Launch Control al lui SQ6 e-tron care, în restul timpului, operează cu 483 cai putere). Modelul de bază dispune de 422 cai putere (456 cai putere cu Launch Control). Viteza maximă este între 210 și 230 km/h în funcție de versiune, iar accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 4,2 secunde cu Launch Control pe SQ6.

Trecând peste design-ul exterior, care se înscrie în linia mărcii, dar cu faruri mai înguste și o grilă ușor redesenată, putem menționa că jantele disponibile au diametru între 19 și 21 inci. Spatele este parcă puțin mai agresiv ca pe alte modele, iar stopurile cu tehnologie OLED includ deja indispensabila bară luminoasă care pare că se regăsește pe orice model făcut de oricine în ultimii 3-4 ani. Totuși, SUV-ul german iese în evidență pe lângă rivali ca Mercedes-Benz EQB, Ford Mustang Mach-E, Nio EC6 sau Tesla Model Y.

La interior, Audi declară că portbagajul are un volum de 526 litri (cu bancheta în picioare sau 1.529 de litri cu ea rabatată), ce se adaugă la cei 64 de litri din frunk (portbagajul din față). Consola centrală include două ecrane curbate, unul pentru instrumentarul de bord și un altul pentru infotainment, pe lângă un alt ecran încastrat în bord pe care-l poate consulta și opera pasagerul din dreapta. Două porturi USB-C se găsesc în consola centrală, dar HUD-ul este opțional.

Sursa foto: Audi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri