Primăria Sectorului 3 pune la dispoziția cetățenilor o nouă parcare de tip park & ride care cuprinde 500 de locuri, se arată într-un comunicat. Parcarea se află în apropiere de stația de metrou Pantelimon, în imediata apropiere a Șoselei Pantelimon și a Șoselei Gării Cățelu.

Parcarea este destinată celor care locuiesc în partea de est a orașului și nu vor să intre cu mașinile în blocajele din trafic. Astfel, cetățenii își pot lăsa mașinile și să urce în metroul de la stația Pantelimon. Conform informațiilor publice, în sectorul 3 al Capitalei există circa 80.000 de locuri de parcare.

„Prin conceptul park & ride împrumutat din marile orașe europene am creat o facilitate pentru cei care fac naveta în Capitală sau locuiesc în zonele rezidențiale. În acest fel răspundem nevoii cetățenilor care își lăsau mașinile în apropierea stației de metrou și își continuau drumul cu mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Bucureștiul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa, iar zilnic prin Capitală circulă aproape 2 milioane de automobile. Dintre acestea, aproximativ 1,5 milioane sunt înmatriculate chiar în București. Numărul de automobile înmatriculate în cel mai mare oraș al țării a crescut cu 30% în ultimul deceniu, dar municipalitatea și primăriile de sector n-au putut ține pasul cu construcția de noi locuri de parcare.

Deși actualul edil general a anunțat că-și dorește triplarea numărului locurilor de parcare, realitatea este că șoferii se bat - uneori la propriu - pe un spațiu în care să-și lase mașina. În total, în oraș există aproximativ 230.000 de locuri de parcare de reședință, dar numărul acestora crește lent. În 2022, de pildă, toate primăriile de sector la un loc au amenajat doar 7.500 de locuri noi.

Prin programul lui Nicușor Dan de a se „revoluționa” parcarea în Capitală, multe locuri pe care mașinile parcau oricum au fost trasate cu linii de demarcare și au devenit locuri cu plată aflate în grija Companiei Municipale de Parking. Aceste „noi” locuri au apărut mai ales în centru, iar tariful unic de 5 lei/oră i-a nemulțumit pe șoferi, dar a adus venituri substanțiale la bugetul PMB: În ultimii doi ani s-au încasat 60 milioane lei din parcare, la fel de mult ca în perioada 2017-2021.

Sursa foto: Primăria Sectorului 3

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri