Dupa cinci luni de scaderi consecutive ale vanzarilor, piata franceza a automobilelor a inregistrat o crestere spectaculoasa de 21 de procente, anunta publicatia franceza La Tribune.

Numarul de inmatriculari al masinilor noi a inregistrat in luna iulie o crestere de 21% si a ajuns la 183.365 de unitati, dupa cinci luni de scaderi consecutive. In raport cu aceeasi perioada a anului trecut numarul de masini inmatriculate a crescut cu 10 procente.

Astfel, in primele sapte luni ale anului 2007 s-a inregistrat o crestere bruta de 0,3%, in timp ce la sfrasitul lunii iunie numarul de vanzari era inca in scadere cu 2,6 procente.

La incheierea lunii iulie grupul Renault a avut o crestere a vanzarilor de 21,6%, dintre care 19 procente numai pentru marca Renault. Principalul sau concurent pe piata locala PSA Peugeot Citroen a avut o crestere a vanzarilor de 22,2%, 27,9 procente pentru Citroen si 18 procente pentru Peugeot.

In ceea ce priveste marcile straine, la sfarsitul lunii iunie, vanzarile BMW au crescut cu 47,4%, urmate de Ford cu 34% si Nissan cu 25,8%. Astfel, cota de piata a marcilor franceze atinge pragul de 48,7 procente in luna iulie si de 52,7% in primele sapte luni ale anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Nissan și Brexit: "În cazul unor taxe vamale de 10% nu vom putea vinde mașinile"
Setari Cookie-uri