Porsche a infiintat un holding in care vrea sa transfere detinerea la Volkswagen

Producatorul german de masini sport Porsche a infiintat o noua companie europeana de holding, careia ii va transfera pachetul de actiuni detinut la Volkswagen, ceea ce a nemultumit pe sefii sindicatelor de la Volkswagen si IG Metall, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Muncitorii de la compania Volkswagen, cel mai mare producator de autoturisme din Europa, au incercat fara succes sa impiedice formarea Porsche Automobil Holding SE, in care Porsche intentioneaza sa transfere pachetul de aproape 31% pe care il detine in cadrul Volkswagen.

Compania europeana de holding va administra, de asemenea, actiunile companiei Porsche si pachetul detinut de familia Piech in cadrul acesteia si ar putea, eventual, sa preia si actiuni ale altor companii.

Wendelin Wiedeking este in continuare directorul executiv al Porsche, in timp ce Wolfgang Porsche este presedintele consiliului de administratie, format din 12 membri.

Luna trecuta, un tribunal a refuzat sa dea o hotarare judecatoreasca prin care sa impiedice compania sa fie inregistrata integral la registrul comertului. Porsche a anuntat ca inregistrarea companiei a fost facuta marti.

In contextul in care Volkswagen are de 14 ori mai multi angajati decat Porsche, sindicalistii Volkswagen incearca sa obtina o influenta mai mare in cadrul Porsche Automobil Holding, in cazul in care Porsche isi va majora pachetul detinut in cadrul acestei companii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri