Producatorul francez de automobile PSA Peugeot Citroen a semnat un contract privind construirea primei uzine de productie in Rusia, in regiunea Kaluga, la 180 de kilometri sud-vest de Moscova, primele modele urmand a fi fabricate in 2010.
Contractul a fost semnat marti in prezenta ministerului de dezvoltare economica si comert, Elvira Nabiullina, de catre reprezentantul conducerii PSA Peugeot Citroen si directorul proiectului rusesc, Didier Aleton, guvernatorul regiunii Kaluga, Anatoli Artamonov, precum si primarul orasului Kaluga, Nikolai Liubimov, afirma RIA Novosti, citand o sursa din cadrul ministerului.

Acest acord definiziveaza si conditiile legate de materia prima folosita pentru constructia de automobile.

Autoritatile locale vor furniza un teren de 200 de hectare, dintre care 50 vor fi destinate companiilor insarcinate cu livrarile.

In constructia aceste uzine de productie au fost investite 300 milioane euro, capacitatea de productie a acestui amplasament fiind de 150.000 automobile pe an, informeaza Novosti, citat de NewsIn.

Constructia va incepe in 2008 iar uzina va fi operationala din 2010.

Principalul producator european de automobile, Volkswagen, va construi de asemenea o uzina de productie in regiunea Kaluga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri