Noul Focus va fi disponibil in toate cele patru variante de caroserie, cu trei, patru, cinci usi si break, iar gama de sisteme de propulsie acopera atat motorizarea pe benzina, cat si diesel.

Toate motoarele pe benzina "Duratec" au valori standard ale capacitatilor cilindrice ce variaza de la 1,4 la 2,5 litri, respectiv de la 80 CP (59 kW) la 145 CP (107 kW). Motoarele Ford Duratorq TDCi pe motorina sunt disponibile in variantele 1.6, 1.8 si 2.0 litri, ce asigura puteri de 110 CP, 115 CP si respectiv 136 CP. De asemenea, este disponibila si varianta unui motor de 2,5 litri, insa acesta va fi disponibil numai pentru modelul Focus ST.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 14 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente.