“In octombrie o sa avem in tara varianta in trei usi, Ibiza Sport Coupe, care va arata altfel fata de cea in cinci usi, mai sportiva, mai agresiva”, a spus Militaru.

Anul acesta, Seat si-a fixat o tinta de vanzari de circa 5.500 de unitati, din care 1.700 vor fi Ibiza. Din noua generatie Ibiza, compania vrea sa vanda circa 500 de masini in 2008. Potrivit lui Militaru, noua generatie Ibiza se va comercializa in paralel cu modelul actual.

Noua generatie Ibiza va fi disponibila cu trei motorizari pe benzina de 1,2 litri (70 CP), 1,4 litri (85 CP) si 1,6 litri (105 CP) si cu una diesel de 1,9 litri, care dezvolta 105 CP.

Referitor la vanzari, Militaru a spus ca “lunile urmatoare vor fi pe plus datorita operatiunii Remat”.

Citeste si:

Directorul marcii Seat este de parere ca taxa avantajaza importatorii. “Pe noi importatorii ne dezavantaja mai mult daca taxa era scoasa, pentru ca de exemplu in Bulgaria se aduc in cantitati mari masini de 15-20 de ani. Nu e bine nici pentru afaceri, nici pentru siguranta si nici pentru mediu”, a precizat Militaru.

Constructorul spaniol Seat va lansa limuzina din Clasa B, numita Exeo, la inceputul lunii martie 2009 pe piata autohtona, iar la un interval de cateva luni va fi introdusa pe piata si varianta break. Noul model va fi fabricat la uzina din Martorell (Spania). Exeo va fi construit pe platforma modelului Audi A4 si va avea un caracter sportiv.

Porsche Romania, importatorul marcilor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Porsche, a vandut anul trecut 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, reprezentand o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006.