"Noul Chevrolet Cruze va fi disponibil pe pietele europene in primavara anului 2009, urmand sa fie apoi lansat pe pietele mondiale. Pentru Rusia, cea mai mare piata europeana a Chevrolet, noul model Cruze va fi fabricat si la noua fabricã a GM din Sankt Petersburg, incepand cu vara anului 2009", potrivit GM.

Modelul Cruze a fost dezvoltat de o echipa internationala de designeri si ingineri si va fi fabricat in mai multe locuri in lume.

Cruze are o lungime totala de aproape 4,6 metri si poate transporta cinci pasageri, caracteristici care ii ofera un avantaj in fata competitorilor din clasa de autovehicule compacte.

Citeste si:

Vanzarile la nivel global ale GM au scazut pe primul trimestru cu aproape 1%, la 2,25 milioane vehicule, coborand la o distanta semnificativa fata de concurentul sau Toyota Motor Corp, care a afisat o crestere de aproape 3%, pana la 2,41 milioane vehicule.

In 2007, Chevrolet, brand al GM, a vandut 13.090 unitati pe piata din Romania. General Motors detine o cota de piata de 9,17%.